Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy bírjátok elviselni az...

Hogy bírjátok elviselni az autózás költségeit?

Figyelt kérdés

Itt van egy tanulságos cikk arról, hogy milyen sok, és Európában is kirívó összegű teher sújtja a magyar autósokat. Ez nekem már teljesen abszurd. Közben hivatalos adat is van róla, meg én is észreveszem, hogy sokkal kevesebb autó jár ma, mint pár évvel ezelőtt. Én Budapest belvárosában lakom, de többfelé járok, és azt vettem észre, hogy gyakorlatilag eltűntek a dugók. (Hacsak baleset vagy útlezárás miatt nincs.) 2013-től nagy csapás lesz a Pestre munkába járóknak a dugódíj bevezetése.

[link]

2011. dec. 30. 15:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%

Nem autózom, eddig se láttam az értelmét.

Amúgy más világ lesz, mint eddig: az európaiak ülnek a biciklire, a kínaiak meg az Audiba, Ferrariba.

2011. dec. 30. 15:31
 2/14 anonim ***** válasza:
78%
Már a benzin is 400 fölött van. Régebben is bringával, motorral közlekedtem, ha lehetett. Ezekután tényleg CSAK akkor ülök autóba, ha nagyon muszáj.
2011. dec. 30. 15:52
 3/14 A kérdező kommentje:
De ha nem ülsz autóba, az is sokba kerül: Teljesítményadó, baleseti adó, kötelező biztosítás, horribilis átírási illeték stb.
2011. dec. 30. 16:00
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Így van! Szar ez az ország! Minden nap egyre jobban megbizonyosodok róla.
2011. dec. 30. 16:40
 5/14 anonim ***** válasza:
75%
Hát múltkor mikor Pesten majdnem egy héten keresztül minden nap esett az eső és emiatt mindenki elővette a kocsiját és alig lehetett közlekedni mindenütt, esküszöm azt kívántam, hogy legyen 1000 ft a benzin. De ez egyébként egy undorító mocskos szemétség, ami itt folyik. Ennék az Országnál kizárólag az afrikai, néhány ázsiai és néhány arab ország a szarabb, utánuk viszont rögtön mi következünk. És ez szánalmas.
2011. dec. 30. 17:54
 6/14 A kérdező kommentje:
Hát az arab országokban azért sokkal olcsóbb a benzin, és az egyéb kiadások is...
2011. dec. 30. 18:00
 7/14 anonim ***** válasza:
93%
Jó, hát nem Dubai-ra gondoltam pl. :D Hanem Afganisztánra, Pakisztánra, meg a hasonlókra, ahol kb. naponta halnak meg százak robbantásos merényletekben.
2011. dec. 30. 18:13
 8/14 A kérdező kommentje:
Tudom, csak poén volt. A válaszod természetesen hasznos.
2011. dec. 30. 18:16
 9/14 anonim ***** válasza:
78%

Tény és való, hogy sok a szívatás, de ha van 1-2 diplomád, és egy jól fizető állásod, akkor azért egyelőre még fenntartható a dolog...hogy később mi lesz, az más kérdés.

Jómagam még szeretnék jövőre egy nagyobb és erősebb autóba átülni, hogy aztán összejön -e az majd elválik :)

2011. dec. 31. 12:07
 10/14 anonim ***** válasza:
78%

Hát egyre nehezebben.

Én BKV-val járok (éves bérlet) és a kocsi csak hobbira van, ritkán megyek vele. Legutóbb októberben tankoltam :P viszont valóban a kötelező költségek is majd 100e évente. Az átlag felett keresek egy kicsivel, egyedül élek, nincsen gyerek, így megtehetem, mert részben ez volt az álmom (mármint hogy legyen autóm) :)

Hazudnék ha azt mondanám hogy nem gondolkozok el az eladásán havonta 1* :)

2011. dec. 31. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!