Tudom, hogy autófüggő, de így a mínuszok alatt átlagosan meddig kell hagyni a kocsit "melegedni" begyújtás után, indulás előtt?
Csak, mert hallottam olyat is, hogy két perc, de azt kicsit sokallom. Minden esetre annyiban mindenki egyetért, hogy egy huzamosabb állás után a mínuszokban, vagy a hidegben, egy ideig azért jobb, ha nem indul egyből az ember.
Autóikolában annó, mikor jártam ott egy öreg Fabiaval pedig éppen az volt az egyik feladatom, hogy egyszer hajnalban hideg motorral és kuplunggal kellett egyből elindulnom, tehát ez az egész pont az ellenkezőjét bizonyítja a "melegítésről" szóló teoriáknak.
Amúgy kicsit érdekes volt a hideg motorral indulás, ha hirtelen engedtem vissza a kuplungot, akkor szaggatott a kocsi, és hasonlók voltak - az enyém ezt nem csinálja szerencsére.
Köszi mindenkinek! :)
Az utolsó kettőre reagálva:
Mellékúton lakok, forgalmatlan, és elég sokáig tart kiérni a főútra, tehát ezzel nincs gond.
Amúgy, nem tudom, hogy az ablakra a klímának milyen erősen kellene fújnia a levegőt, mert én gyakorlatilag kézzel alig érzek valamit, de annyi biztos, hogy működik, mert, amikor rákapcsolom, akkor pár másodperc és nincs is rajta semmi belső pára az ablakon.
Amúgy én is azt szoktam, hogy kimegyek, begyújtom a kocsit, kézifék nincs (nem fog, meg ilyenkor nem húzom be, csak ráfagy a tengelyre), úgyhogy nekem furt sebességben van a kocsi.
Kinyomum kuplungot, begyújtom, kiveszem a sebességet, kiszállok, megnézem a lámpákat, megtisztítom, amit kell, elrakodok a kocsiban, ez olyan másfél perc szokott lenni, aztán szépen lassan uzsgyi. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!