200. 000 Ft ből milyen kocsit ajánlatok?
Suzuki Swift, ha olyan autót akarsz, ami el is visz mindenhova.
A Nissan Sunny-t csak ha rengeteg pénzed, türelmed van a szervizben hagyni hónapokra, ill. ha fanatikus gyűjtő vagy.
Szerintem kár bunkózni, néhány hozzászóló elgondolkodhat nyugodtan magán.
- swift (nem tekintem autónak, de ennyiért lehet beszerezni működőképeset)
- golf (csak hallottam, hogy ajánlott)
És konkrétum: 93-as 1.7-es Astra-t használok, 300.000 kilométert ír az órája, havi 1500 kilométert pakolok bele. A 300.000 kilométer valószínűleg nem reális, 94-2000 között Magyar-Német között használták, emellett tavaly februárban kiment a spirálja, így nem mérte a sebességet, megtett utat (műszakira csináltattam meg). 5 éve használom, sose robbant le, évente talán egyszer kell turbót cserélni benne. 90-140 között stabilan megy, még 110-nél is nyugodtan bevállalható az előzés.
Évente körülbelül 50 ropi a fenntartása (úgy értem, szervizelés) 5,5-6,2 között iszik (ha szabályosan, normálisan közlekedek, 6 alatt bőven)
Alkatrész könnyen kapható hozzá.
Sokkal többre tartom mint egy 2 milliós autót, ami 1.0 1.2-es motorral rendelkezik.
És ha dugni kell, akkor hátul van kényelmesen hely.
Összefoglalva: régi autónál évi 30-100 körül lesz a szervizelése (persze attól függ mennyit és hogyan használod) Egyébként aki vesz egy 2milliós autót, lemegy vele 30.000-50.000 kilométert, máris ennek az "égő" autónak az árát elbukja, míg ez a "roncs" legalább értékálló. Emellett, ha sokat használod, az új autót is szervizelni kell 50.000 kilométer felett.
1.6-1.7 körül válassz, azok erőlködés nélkül mennek 90 felett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!