Barátom vezetheti az én nevemen lévő kocsit? (párom, de nem élettárs, nem jegyes, semmi)
az ő nevén miért nem lehet semmi?
Ha nincs eltiltva a vezetéstől és van B-s jogosítványa, akkor mindenféle papír nélkül vezetheti a kocsit.
hát szerintem nem. legalábbis felénk nem.
én már vezettem elég sokféle járművet, és egyik sem volt a nevemen, és jópárszor igazoltattak is. tőlem mindig kérdezték hogy kié a kocsi? mondom hogy kié, és ennyi.
Persze hogy vezetheti.
Én is elszoktam kérni a haveroktól a kocsit ha fontosabb dolgom akad és az enyém nem jó vagy valami.
Általában egy kölcsönadási jó ha van írva. lehet kapni formanyomtatványt akkor 100% hogy nem tud belekötni az igazoltató rendőr semmibe. Azt szoktuk ráírni dátumnak hogy határozatlan ideig. Egyszer 2000Ft re azért büntetett meg a rendőr mert nem írtam ilyet. De ha ott van melletted akié az autó akkor természetesen nem kell ilyen papír.
nem kell ezen ennyit izélni
te leszel a tulaj és az üzembentartó is, talán még jobban is jártok a kötelezővel
a kocsit meg az használja aki akarja, feltéve ha nála van a forgalmi, meg a jogsi és a gépjármű nem lopott!
Ha biztosra akarsz menni, akkor elég egy nyomtatott nyilatkozat, amelyben szerepel az, hogy
Én XXXXX engedélyezem YYYY-nak, hogy a ABC123 rendszámú XY márkájú Z típusú autót e nyilatkozat visszavonásáig vezetheti.
Dátum, aláírás.
Szia!
Szerintem igen. Mamámnak úgy volt a nevén egy autó, hogy nincs is jogosítványa, de egy rendőr sem kért semmilyen papírt igazoltatáskor, pedig nem személyautó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!