Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen jogosítvány kell az...

Gaborkaa kérdése:

Milyen jogosítvány kell az 50ccm quakhoz? Az "M" kategóiás elég?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 19:19
 1/5 anonim ***** válasza:
elvileg eleg....de amugy tokmindegy milyen jogsi kell ra mert kozuton ugysem hasznalhatod mivel quad-al kozuton nem lehet kozlekedni........csak maganteruleten.....szoval otthon a kertben
2011. dec. 5. 19:51
 2/5 Pingi88 válasza:

Ez így nem teljesen igaz! Magánterületen való vezetéshez először is nem kell semmiféle jogosítvány!

A quad hivatalosan még nincs besorolva! Legalábbis fél éve még mindig nem volt! Igazából kategorizálhatatlan! Az "M"-kat. pedig a segédmotoros kerékpár... 50cm3 alatt... az alatti quad vezethető!

Készülnek olyan quadok is amelyek közúti forgalomra fel vannak készítve, de ez által drágább és kötelező, súlyadó stb.! Ezek viszont nem 50cm3 alattiak! Vagy "A"-kat vagy "B"-kat... quadfüggő!

2011. dec. 6. 00:53
 3/5 Pingi88 válasza:
Kimaradt: 50cm3 alatti forgalomra felkészített quad nem biztos, hogy van, de ha van akkor a valódi értékének többszöröse is lehet a + kiegészítők miatt és a korlátozások miatt lényegében hasznavehetetlen, hacsak nem a szomszéd utcába jársz vele, de arra van 2 láb, vagy bicaj! Vagy, ha csajozóseszköz akkor...:)
2011. dec. 6. 00:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Én már láttam közúton Qvadot!

Sőtmi több rendszáma és törzskönyve valamint forgalmi engedélye is volt!

A tulajal beszéltem "A" kategóriés jogosítvány kelett hozzá!

Tehát vannak olyan Qvadok amik igen részt vehetnek a közúti forgalomba is.

Mondjuk itt Budapesten nagyon keveset láttam talán félévente látok 3-4 et akkor az sok, de azoknak van rendszámuk rendesen motoros rendszámmal vannak ellátva! :)

2011. dec. 6. 14:47
 5/5 Pingi88 válasza:

Igen, van quad, írtam is, hogy van felkészített! De ezek általában nagyobbak, mint 50 cm3, mert azokat jobban megéri és nincs annyi korlátozás rá, mint a kicsikre - gondolok itt arra, hogy 50cm3 alatt nem mehet főútra stb.! Az "A" és "B" kat.-on vitáznak, mert a 4 kerék miatt nem motor és a biztonsági öv hiánya miatt autó sem lehet:) Érdekes dolog, de van benne logika!

De az a legjobb megoldás ha van "A" és "B" kat. is... abba csak nem szólnak bele:)

2011. dec. 7. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!