Ha tompa látóvagyok a bal szememre attól lehet jogsim?
Bal szememre tompa látó vagyok de a jobb tökéletes
egyáltalán mekkora diopriától nem lehet jogsit kapni??
(mert hogy öreg nénit is láttam már vezetni jó vastag szemüvegben)
Az orvosi vizsgálaton kiderül, az a tuti.
Nekem a bal szemem tökéletes, a jobboson van egy minimális gyengeség, szemüveg is csak vezetéshez javallott, de rendre elfelejtem. PAV I-em is van..
Ergo simán lehet jogsid.
Nekem a bal szemem gyengébb, voltam orvosi alkalmasságin 1 éve a jogsihoz, és nem javasolta a szemüveget (nem annyira gyenge, ha jól emlékszem minusz 1-es vagy 2-es, már nem tudom hogy vannak ezek).
Ha valakinek esetleg rossz a szeme, a korlátozásoknál a jogsidba oda lesz írva, hogy szemüveg vagy kontaktlencse. Szerintem ez nincs korlátozva,hogy mekkora dioptriától nem vezethet, mivel arra úgy is kap szemüveget, ha meg neadjisten valaki vak, azon a szemüveg se segít, így az meg nem vezethet.
20n
csak mert osztársam azt mondta h. ő csak motora teheti lemert ő is tompa látó és h. bal szemével 2.méternél tovább nem lát de sztem kamu mert mi az h. motorra igen atól még csinálhat balesetet!
meg én is úgyanugy tompa látó vagyok de elátok vele elég mesze csak írást nem látom tuljól
de aztmondták h. a jobbszemem jó és segíti a balt ha lehet ezt így mondani mert amedig a jobb szemem lát adig jól látok utána a balszememel roszul (remélem érthető) :P
áh találtam egy másik ilyen kérdést ahol mindenki aztmondta h. kaphat tompa látó is: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__14..
de ezek a szabályok ugye nem változtak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!