Lehet a kocsiba utólag ABS-t, ASR-t és ESP-t szereltetni? Ha igen mik ezeknek a feltételei?
Egy csak egy kifogásom van a Suzuki ellen és ez annyi,hogy papírból van,mert olyan vékony az anyaga.
Egy baleset esetén nem sokat véd és ráadásul jó eséllyel totálkáros lesz,vagy csak olyan kárt szenved,hogy nem éri meg javítani.
És hiába vezet az ember óvatosan,sok az állat az utakon akik miatt meglehet halni,nem kell,hogy te légy a hibás.
Nemrég ütközött a környéken egy swift egy fábiával a suzukiból még a motor is kiszakadt váltóstól.
A suzuki jóminőségű játékautókat tervez.
Nekem sokat számít a biztonság én emiatt nem vennék suzukit hiába hosszú az élettartama,én a saját élettartamomat előrébb tartom.Suzuki motorbicikliből király de autóból inkább nem mondok semmit.
Másrészről,autót tuningolni értelmetlen,költsd azt a pénzt inkább a családodra,mint egy olyan autóra aminek nem igazán nő az értéke bármennyit is költesz rá.
Nekem már bizonyított a Suzuki,pl a deawo tico is suzuki tervezés csak megvették a licenszet és láttam már olyan balesetet is aminél egy tico ütközött golfal vagy octaviával mondjuk mindegy mert mintkettő ugyanaz az autó csak átépítve a ticóban halál lett a vége mindkét alkalommal,de egy golf vagy octi egy swiftet is legyalulna vígan és ha azt veszem,hogy 4 millió forintból,hány darab 15 éves octaviát lehet venni aminek a minősége jó strapabíró és sem a fogyasztása sem pedig az élettartama nem rosszabb egy suzukiénál akkor számomra egyértelmű a választás,bár tény,hogy jobban lopják mint a szuzukit,de ennek is biztos megvan az oka.
szóval 10 éves SUZUKI.
ezekbe ABS-t lehet, a többit nem érdemes, és talán nem is könnyű, mert nincs gyári előkésítése gondolom.
és szükség sincs rá igazából.
Az ABS beszerelése több százezres költség, egyszerűbb valami bontóból hozzájutni a rendszerhez, mint újat vásárolni.
Valójában nem érdemes ilyen módon költeni erre az autóra, hiszen a beépítés nagyjából az autó jelenlegi piaci árába fog kerülni, míg az értékét (piaci) nem növeli ilyen arányban, sőt valószínűleg egyáltalán.
Hmm :)
Bár nem mai kérdés, de azért hozzászólok.
Én egyáltalán nem vagyok meglepődve a kérdezőn,ő is egy fanatikus suzuki swift rajongó. Bár én nem kedvelem a suzukikat,mert nem a biztonság az erősségük de mivel sokan szeretik,valami jó mégiscsak van benne. Nyilván azért szeretne a kérdező még rákölteni,mert tartja olyan értékesnek az autóját hogy áldoz még rá pénzt és időt annak érdekében hogy jobb autó legyen. Nekem is 'csak' egy Fiat Bravom van, ami már 14 éves, de a mai napig építgetem,csinosítgatom,és telepakolom mindenféle extrával hogy minél jobb,szebb és biztonságosabb legyen. Nekem is van bőrbelső,ülésfűtés, meg ilyen finomságok és sosem bántam meg a pénzt amit már belefektettem. Tudom hogy sosem látom azokat a pénzeket,de nem is akarom,hiszen nem másnak, hanem magamnak alakítottam át hogy jó legyen. Az elmúlt 360 ezer km alatt sosem volt vele gondunk,nagy élményeket éltünk át vele, szóval nincs miért eladni. Jól tudjuk hogy csak 3-4 kilót ér a piacon, értékletelen, fiat meg olasz meg stb... De mi szeretjük, és áldozunk is rá.
Én azt mondom hogy sokkal nagyobb érték egy régi,de annál jobban karbantartott autó,mint a mai újak. Félreértés ne essék,nem vagyunk olcsójánosok, meg tudnánk venni egy mai modern cuccokkat felvértezett autót,csak éppenséggel nincs rá szükségünk.
Jólérzem magam a 14 éves autóba, mosolyogva ülök bele,és mosollyal az arcomon szállok ki belőle, sosem okoz csalódást, a fedélzeten nincs többszáz lóerő, mindenféle bonyolult elektronika és felesleges extra. Van egy erős temperamentumos vehemencia, és egy gyönyörű olaszos hang amit a Bravo ad. Ez nem más, mint szerelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!