Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A1-es jogsi ára, feltételei?

A1-es jogsi ára, feltételei?

Figyelt kérdés

sziasztok!

Pont karácsonykor leszek 15 éves.

Jövőre letehetem akkor A1-es jogsit nem?

Mert nyáron június végétől elkezdhetem a tanfolyamot,szeptember végén meg már letehetem a vizsgát vagy csak tavasszal,ha elmúltam 16 éves?

Én úgy tudom legfeljebb 3 hónappal 16.év betöltés előtt lelehet rakni,mert akkor már szeptember végén lerakhatom.

Árban úgy mennyi lenne? sok féle árt láttam már 80-90.000 Ft,de valahol csak 35-40.000 Ft-ost láttam,amiben igazán nem akarok hinni.

És 150cm3-ig is lehet vezetni,ha nem haladja meg a

11 kw-ot?

Én néztem 125-ös motorokat amik bőven 11kw felett vannak,(38-42 le olyan 26-28 kw) azokat pl nem vezethetném?

vagy mondjuk tetszik még aprilia rs 125(29 le olyan 15-16 kw) akkor megbüntetnének,ha azt vezetnék?

Néztem még ktm dukeot,róla van vélemény ő pont 11 kw,de azt mondták videóban ,hogy legalább 22 kwnak érződik.

2011. nov. 4. 14:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Az interneten eléggé részletesen leírnak mindent, amit az A1-es jogosítványról tudni érdemes.

15 és fél évesen iratkozhatsz be elméleti oktatásra, 15 év 9 hónap után tehetsz elméleti vizsgát. Ha betöltötted a 16 évet, akkor mehetsz járműkezelési (rutin) vizsgára, utána még hátravan a forgalmi oktatás és vizsga. Vagyis csak tavasszal vizsgázhatsz majd belőle, jóval a születésnapod után.

Nem lehet 150-es motort vezetni vele, ha most teszed le. Az 1998. január 1. előtt megszerzett A1-gyel lehet legfeljebb 150-es motort vezetni, ha nem erősebb 11 kW-nál, de az újabbakkal 125 köbcentiméter és 11 kW a felső határ.

Éppen ezért a 29 lóerős Aprilia RS 125-öt sem vezetheted. Ha veszel egy olyat, ami gyárilag A1-esre van fojtva és a forgalmiban is ez szerepel, akkor vezetheted. Sőt, ha utólag kiveszed belőle a fojtást, akkor is, mert a kutya sem kérdőjelezi meg, ami a forgalmiban van - egészen addig, amíg fejre nem állsz vele, mert akkor az eljárás során a műszaki szakértő kiszúrhatja, hogy itt nem stimmel valami. Úgyhogy ha 125-ös, de a forgalmi szerint 11 kW-nál erősebb motort vezetsz, azért jogosan büntetnek meg. Hogy ezt mennyire tartják be, az már az éppen intézkedő rendőrtől függ.

Az árát nem tudom, mostanában nem szereztem motoros jogosítványt.

2011. nov. 4. 15:12
 2/3 anonim ***** válasza:
Ára kb 84-5ezertől 95ig max. Nekem az "AK" volt most augusztusban össz-vissz 96 ezer ft, de iskolája válogatja.
2011. nov. 4. 17:13
 3/3 A kérdező kommentje:
értem,köszönök minden segítséget.
2011. nov. 4. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!