Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért lett divat a gázolajat...

Miért lett divat a gázolajat dízelnek hívni?

Figyelt kérdés
A másik mikor valaki mondja, hogy neki dízeles a kocsija, attól feláll a szőr a hátamon.
2011. nov. 15. 09:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
vedd elő a műszakit amit tanultál az autós iskolában(állítólag még vizsgáztál is belőle,ha nem disznóért vetted a jogsidat)ott le vagyon írva minden fehéren feketén!!!!! a magyar nyelv meg ezért nehéz egy külföldinek,meg ahogy látom még a magyaroknak is gondot okoz,gázolaj,dízel,ugyan azt jelenti,ha az üzemanyagról beszélünk,de a motor az már nem gázolajos,hanem dízel!!!!Ha már itt tudsz érdeklődni ,akkor miért nem keresed meg az interneten???? igaz ehhez már kell egy kis ész is!!!
2011. nov. 15. 13:27
 12/17 A kérdező kommentje:
Ha nem tetszik a kérdésem, akkor nyaljál sót, és kopj le innen! Nem kötelező válaszolnod.
2011. nov. 15. 13:36
 13/17 anonim ***** válasza:
trollok harca megy rendesen.
2011. nov. 15. 13:53
 14/17 A kérdező kommentje:
Mint minden magyar fórumon...
2011. nov. 15. 14:05
 15/17 turbopocok ***** válasza:

Szerintem nem kell ettől ennyire kiakadni.

Ma már elfogadott az is hogy "szuper, sztár, fájl" ezek is mind angolból lettek magyarítva, 20 éve még ettől kaptunk agyf@szt.

2011. nov. 15. 14:10
 16/17 A kérdező kommentje:
Elhiheted, hogy nem ez életem legnagyobb problémája. De egy kérdezős oldalon gondoltam megkérdezem ami eszembe jutott egy munkahelyi beszélgetés alapján.
2011. nov. 15. 14:12
 17/17 anonim ***** válasza:
Csak annyiból egészítem ki az általad korrektnek jelzett hozzászólást, hogy nem "Dízel" a neve az illetőnek, hanem Diesel. (Rudolf) Annak idején pedig úgy tanultuk az iskolában, hogy amikor Dieselnek van írva, akkor a feltalálóról beszélünk, ha pedig kisbetűvel diesel, vagy lehet dízel is, akkor pedig a találmányról, illetve a találmány hétköznapi alkalmazásával összefüggően értjük a fogalmat. Tehát nem helytelen a gázolajat dízelnek, dízelolajnak hívni akkor, ha a találmánnyal kapcsolatban alkalmazzuk, pld. tankolásnál. Ám helytelen a dízel elnevezés olyankor, amikor pld. "veszek gázolajat az olajkályhámba" mondatban használjuk.
2012. ápr. 20. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!