Miért lett divat a gázolajat dízelnek hívni?
1, Nem gázolajat, hanem dieselt tankolunk(többnyire, attól függ, hogy hogyan írják ki).
2, Benzines/dízeles
Van 4 ütemű Diesel és 2-4 ütemű Otto motor, nyilván ezek híres személyek voltak akiknek a nevéhez fűződik ez a motor fajta.
Én 99%-ban azt hallom mástól hogy Diesel, gázos, vagy 2 ütemű benzines.
Én is Dieselnek hívom.
Ő is Dízel :D [link]
Azért, mert így hívják:
diesel ['di:zl] (noun)
1. [ U ] a type of heavy oil used as fuel
"a diesel engine"
"My new car runs on (= uses) diesel. "
2. [ C ] any vehicle, especially a train, which has a diesel engine
Forrás: CALD
Nekem meg akkor áll föl a szőr a hátamon, amikor benyögi az okos gyerek, hogy "az dízel, nem dízeles", meg mikor ezek szörnyülködnek. Ha az üzemanyagot hívhatjuk "dízel"-nek, akkor az autó is lehet dízeles, ha benzines is lehet.
Közel jártok az igazsághoz de még sincs róla szó csak írkáltok mindent ami nem a kérdés.
A válasz nagyon egyszerű. A gázolajjal működő motor elméltét egy Dízel nevű ember találta fel. Kezdetben mogyoróolajjal működtette. Ez olyan mint az Ottó motor. Azt is valamilyen Ottó találta ki. Gondolom onnan ered ez a dízelzés ,hogy megkérdezték egymástól az emberek milyen motor hajtja a kocsijukat. és az volt a válasz rá Dízel. Aztán elterjedt ez a Dízelezés és a Dízel autóba Dízel olajat kell tankolni. Aztán kiírták a gyengébbek kedvéjért a kútra hogy dízel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!