Milyen prémium gázolajat tankoljak, vagy melyiket próbáljam meg elkerülni?
Parasztvakítás mindegyik prémium gázolaj.
Gyakorlati haszna egyiknek sincs az autó szempontjából.
Csak a forgalmazóknak hoz hasznot.
Nekem a benzines autómba nagyon beváltak az adalékos üzemanyagok. Érezhető volt a különbség, és a fogyasztása is jobb lett az autónak tőle... azt meg nem tudom mennyi köze van hozzá, de 230 000 km után is teljesen rendben van az autó motorikusan.
Amibe a gázolajat tankolnám, az pedig egy DCI motoros Renault. Azt olvastam több helyen, meg már itt is tanácsolták, hogy ezek a motorok pedig egyenesen érzékenyek az üzemanyag minőségére.
...ezért foglalkoztat a kérdés! :)
Eleinte a Shell-re esküdtem, majd néha nem éreztem a csíziót, olyankor gondolom hekkelték a kutasok az üzemanyagot, így áttértem az OMV-re.
Én úgy éreztem, hogy valóban jobban megy az autó tőle, meg általában többet is tudtam elmenni egy tankkal. Nekem akkoriban teli tankonként az a plusz 500 - 800 Ft ért ennyit... ha belegondolok, normál benzinből 2-3 literrel tudtam volna összesen többet tankolni!
...most utólag, meg csak gondolom, hogy szerepe lehet abban hogy rendben van a verda motorja. A kötelező körökön kívül nem kellett hozzá nyúlni egyszer sem!
Én 1,5 dCi-be tankolok nem túl rég óta OMV prémium gázolajat.
Amit észrevettem:
Hamarabb lesz üzem meleg a motor annak ellenére, hogy nem hajtom jobban.
És csökkent a fogyasztás is. Pontosan még nem tudom hogy mennyivel, de a computer szerint kevesebb kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!