Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nagyobb sebességnél visszav...

Ha nagyobb sebességnél visszaváltok, az károsítja a motort?

Figyelt kérdés
Pl 70-80nál vissza váltok egy fokozatot, hogy a motorfék fékezzen először, ne koptassam a féket. Ilyenkor eléggé felpörög a fordulat, ettől lehet valami baja?
2011. nov. 7. 00:01
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Ezért nem kell túl nagy fordulatkülönbséggel visszaváltani.

Értelemszerűen 90-nél nem b@szom vissza a váltót 2.-ba azért, hogy motorfékezzek :)

2011. nov. 9. 08:11
 32/33 anonim ***** válasza:
A kerdezot csak biztatni tudom sajat tapasztalataim alapjan: 100E km mentem el a gyari fekbetettekkel es 1.6 TDI motoros Berlingoval amiben kb 150kg kacat volt folyamatosan persze idonkent akar 500kg is es volt hogy 4.5L evett. Ja es Kaposvar Siofok utvonalon NEM nyomtam meg egyszer sem a feket pedig Szantodnak vannak dombok lejtok es forgalom is, emellet nehol 130-140 is belefert.
2011. nov. 9. 10:04
 33/33 anonim ***** válasza:

29-esnek (elotted levo voltam): nem hogy 1, de tobb, akar meg 5-10 literes kulonbsegek is lehetnek a labadtol fuggoen. Autoja valogatja, a nagy motoros, foleg feltoltott autoknal lehet nagyon durva kulonbseget produkalni (pl.: varosban papasan tolva 10-11 liter, taposva, lampatol lampaig gyorsulva meg 20 felett).

Amit irtam ugy irtam, hogy egy atlag sofor egy atlag (kismotoros) autoval nem fog tul sok penzt sporolni a motorfekkel, mondjuk a tul sokat is ugy ertem, hogy ahhoz kepest nem sporol sokat amennyibe pl.: egy teletank, vagy egy uj teligumi szett vagy egy nagyszerviz kerul.

Nyilvan ettol fuggetlenul megeri, ha az ember nem epp elmenyautozik, hanem szamit a fogyasztas...

2011. nov. 9. 15:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!