50-es megengedett sebességnél miért mentek 45-el?
Asszem kedden , Sorin befelé belsősáv waresz 353(jobb tükör nélkül!!)49km/h,külsőben swift 50km/h, út szélén 70es tábla ..
B|_|zi ez mind, de ez van :)
Közigazdasági bírság 65-től, de szabályértésért addig is megbüntethetnek 3.000-20.000 Ft-ig helyszíni bírsággal.
Kalibráltad az órádat? Ha igen, miért gondolod hogy mindenki másé is így mutat? Enyém bőven 70 fölött jár már 65-nél.
Ha 50 a legmagasabb megengedett sebesség, akkor az azt jeleni, hogy legfeljebb otvennel szabad menni. Kevesebbel lehet, tobbel nem. Nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag 50-el lehet kozlekedni!
Én mint kezdo sofor tudok még egy másik választ is adni :) Én azért megyek 40 max 45-el a városban, mert még nincs annyi tapasztalatom, mit az évek-évtizedek óta jogosítvánnyal rendelkezo, nap mint nap autózó soforoknek. És mivel még picit hosszabb a reakció idom, azért inkább lassabban, de biztosan vezetek. Akármilyen "loser-nek" is gondolsz, inkább érek oda valahova 1 perccel késobb (a lassabb vezetés miatt), mintsem hogy 1 perc alatt veszítsem el az életemet csak azért, mert nem a képességeimhez mértem a sebességet, amivel haladok.
Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a buntetés elkerulése az egyetlen ok, amiért nem a maximális megengedettel kozlekednek az emberek.
Miért a 45 sokkal biztonságosabb mint az 50??Ha valaki kap jogsit akkor merjen már közlekedni is vagy menjen busszal!
Rengeteg a szerencsétlen pancser az utakon:-(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!