50-es megengedett sebességnél miért mentek 45-el?
csak röhögök az itteni válaszokon.
kérdező:
nem te vagy az, akinek a piros lámpánál "kiégeti" az előtte állò féklámpája a szemed? :-)
látszik, mennyi mazsola írt ide. én nem fogok veled vitatkozni, de sokakkal együtt, akik ide írtak neked, idióták vagytok.
ha a rendőrnek olyan kedve, és bizonyítéka van, 51-től büntethet. persze ezt sokan elfelejtik, a népi közmondások miatt.
csak így tovább. egy oktatò
Hajjajj..
Engem a biciklisek zavarnak.
Az öregek azt hiszik hogy ők is gépjárművek mert bicikliük van és képesek besorolni a 6 sávos út közepére mert ott látják a kanyar nyilat.. A másik halálom mikor besétál valaki az út közepére majd megvárja hogy elmenjek és én el se mentem de megindul. Olyan ez tükörből mintha a gép alá masírozna. Amúgy a tötymörgőg csak az 1 sávos úton idegesítenek. Ha nagyon lassan megy azért megnyomom a fénykürtöt vagy a dudát én is.
De okos itt hirtelen valaki...
1.)50 helyett HA 53-AL MÉSZ AKKOR IS MEGBÜNTETNEK FELTÉVE HA MEGÁLLÍTANAK...na most ezt valaki nem akarja gondolom kockáztatni ezért megy 45-el,ha nem tetszik kikerülöd...már ahol tudod.
Ja és a félreértések elkerülése végett.: 40-nél NEM lehet 50-el menni,mert úgyis 55-től mérnek..vagyis lehet,de ha esetleg olyat fogsz ki akik meg is állítanak akkor az 20k is lehet..persze ha nem állítanak meg akkor nem fogják kiküldeni 55-ig.
Ennek jelentősége csak az autópályán van szerintem..mivel ott 150nél jön a csekk,persze az alatt is feltéve ha megállítanak AZ AUTÓPÁLYÁN,amivel én még 10 év alatt nem találkoztam.
Szerintem 1 kezemen meg tudnám számolni, hogy 1 hét alatt hány ember kap autópályán kívül helyszíni bírságot gyorshajtásért.
És a poén, hogy továbbra sem értitek, hogy nem azt akartam mondani, hogy hajtson gyorsan, hanem, hogy nyugodtan mehet 50-el, senki nem fogja megbüntetni:)
Kedvenc jelenetem, amikor a rendőrautóval beállnak a belső sávra és 45-el (ahol 70es az út, ott mondjuk 60al) evickélnek, majd röhöngek a többi autóson, akik ügye nem merik megelőzni a rendőrautót, ezért mindenki 40-el, illetve 55el halad. Én simán elmegyek a rendőrautó mellett amíg a seb. korlátozás engedi. Persze baromira figyelek valóban minden sarkon kint van-e a tábla. Már sokszor volt ilyen, még sose állítottak meg emiatt. Nem is tehetik, amíg betartod a max. sebességet.
Mellesleg kétlem hogy valós lenne hogy 51el megállítanának. Minden műszer csalhat pár km/h-t, "szokásos mérnöki 10%os tűrés...". Persze nem lehetetlen, a joga meg van rá, de ennek az esélye eléggé minimális. Én sem azt mondom hogy gyorsan kell hajtani. Pont annyival amennyi a határ: 50 az 50, nem 45. A 70 az pedig 70 és nem 65, de nem is 71. Ráteszed a mutatót a 75-re, az pont 70 lesz a valóságban. Amúgy nem tudom figyeltétek-e de az út melletti tájékoztató seb. mérők is össze vissza mérnek, ahány féle, annyi féle az eltérés a km órám és az általa mutatott érték között...
Oktatónak: amíg valaki úgy megy 40el hogy jobbra húzódik, nincs is baj. De ha nekem annyi millióm lenne ahányszor a hungárián, róberten, stb.. mindhárom sávban 50-el (a belsőben is!) megy a tökölődés, már rég milliárdos lennék. És ha mindhárom sávban valami balfék van, nem tudod kikerülni... Ráadásul az előzéshez is 15-20km/h különbség kell. Ha 45-el megy, éppen nem tudod megelőzni. Viszont a zöld hullámot az 5km/h miatt tökéletesen be lehet bukni...
"Ráteszed a mutatót a 75-re, az pont 70 lesz a valóságban."
GPS-el mérve ez pont nem igaz!Ha jó a kocsid akkor jól mér az órád is.Persze gyári kerekekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!