Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 50-es megengedett sebességnél...

50-es megengedett sebességnél miért mentek 45-el?

Figyelt kérdés
A legnagyobb halálom, amikor valaki 45-el megy, és csak és kizárólag azért, mert fél a büntetéstől. Nem azért, mert indokolja a forgalom, és a biztonság, hanem mert a büntetéstől fél! Még mindig nem fogták fel sokan, hogy 50-es táblánál 65-től büntetnek, ami óra szerint kb 68. Innentől kezdve NEM FOGNAK MEGBÜNTETNI, HA TE PONTOSAN 50-EL, NE ADJ ISTEN 55-EL MÉSZ! Sőt! Ha meglátsz egy trafit, akkor nem kell belelépni a fékbe dugókat,esetleg balesetet okozva ezzel. Ha nem hajtottál gyorsan, akkor fölösleges fékezni, ha meg igen, addigra úgyis lefényképeztek! Félreértés ne essék! Nem akarok senkit biztatni a gyorshajtásra, én csak azt szeretném, hogy ha a forgalmi, időjárási körülmények engedik, akkor ne autózzanak az emberek a 45-el, csak mert nem akarnak fizetni!
2011. okt. 26. 21:56
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
91%
Útban van? Kerüld ki! Én is azt teszem. Hasznos. Azért van kormány és gáz.
2011. okt. 26. 22:25
 12/37 anonim ***** válasza:

én is azért megyek lassabban, mert most nemrég lett jogsim, és még nem az igazi a vezetési tudás :D

mondjuk azért jó minőségű/egyenes úton próbálom tartani az 50-et, kanyarokban lassulok le :[ :D

2011. okt. 26. 22:27
 13/37 anonim ***** válasza:
77%
Kedves 22:23, a 45 egy kezdo számára bizony nagyobb biztonságot jelent mint az 50. Tudod miért? Mert hosszabb a kezdo sofor reakcióideje és ha 1-2 másodperccel késobb lép a fékre, akkor 45-nél még idoben megáll, de 50-nél már nem feltétlen. Tapasztalatot szerezni pedig sajnos csak forgalomban lehet :( A buszra hiába szállnak fel a pár hetes-hónapos jogsival rendelkezo "pancserek". Minden kezdet nehézkes, de ebben is csak és kizárólag a gyakorlat teszi a mestert. Inkább elozd meg a lassú "pancsert" és ne mérgelodj, mert annak semmi haszna, ha felidegesíted magad.
2011. okt. 26. 22:33
 14/37 bary79 ***** válasza:
46%

A 45-öt rögtön megtanulják, de azt a kurv@ jobbra tartást már nem!

Amúgy nagyon jó a kérdés, és a válaszok is kimerítőek.

Akkor ez a sok b.uzi nem csak engem idegesít...!

2011. okt. 26. 22:52
 15/37 anonim ***** válasza:

A válasz írója 94%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:12

Nincs baj ha 40-el mész, de két dologra kérünk (amúgy én is 1 éves jogsis vagyok, de a 70 az nálam 70, az 50 meg 50, és felb* ha a belsőben bénáznak és emiatt még a zöld hullámot is bukjuk...)

Szóval két dolgora kérünk:

- jobb szél és teljes a béke

- tedd ki a T betűt, akkor mindenki tudja hogy kezdő vagy, más elbírálás alá esel

Nekem még 1 év után is kint van T, mert tudom hogy nem vagyok még rutinos. De attól a 70 az 70.

Amúgy igen, van valami a 45-50 közti különbségben is:

http://www.youtube.com/watch?v=BpZRxo3EWAc

De ha ezt nézzük, akkor meg menjünk mindenhol 30-al, mert onnan még rövidebb a fékút. Sőt, akkor már akár mehetnénk 20-al is, mert az még biztonságosabb... De akkor meg miért nem 10el...

A közútkezelő azért olyan helyre teszi ki a 70-et ahol az vélhetően biztonságos, nem kell átfutó gyalogosokra számítani. Ahol meg ilyen van, ott úgyis lassíttatnak 50-40re. Szabályosan, de dinamikusan kell közlekedni. Ha nem megy, akkor jobb szélre ki és nincs harag. De aki a belsőben 50el megy a 70-es úton, az meg feltart, amit szintén nem díjaz a kresz (csak mondjuk ezt nem büntetik külön ) de feltartásnak hívják...

2011. okt. 27. 00:01
 16/37 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, megnyugtatlak, hogy mindig a jobb szélen haladok, tehát senkinek nem állom az útját. Városon kívul természetesen én is belelépek, mert azért annyira ugyefogyott nem vagyok :) Egyedul a városban, ahol lépten-nyomon gyalogosok, kerékpárosok és piros lámpák váltják egymást, vagyok óvatos. 2 hónapos jogsival ez talán nem is olyan nagy bun :)
2011. okt. 27. 00:10
 17/37 anonim ***** válasza:
48%

Szuper ;)

Nem bun, azt senki nem mondta. CSak azt utaljuk amikor valaki a belsoben (3 sávos útról beszélünk) cammog 50el... De Te nem ebbe a kategóriába tartozol hál istennek. Balesetmentes vezetést!

2011. okt. 27. 00:17
 18/37 anonim ***** válasza:
Nagyon szépen koszonom. Én pedig a leheto legkevesebb kozépso sávban cammogót kívánom neked/nektek :)
2011. okt. 27. 00:25
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vettem észre hogy jóformán senki nem tartja be az 50-et.

Simán mennek 70-el a városban.

2011. okt. 27. 06:05
 20/37 anonim ***** válasza:
62%
Mivel sok helyen lehet 70-el menni a városban.
2011. okt. 27. 09:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!