50-es megengedett sebességnél miért mentek 45-el?

én is azért megyek lassabban, mert most nemrég lett jogsim, és még nem az igazi a vezetési tudás :D
mondjuk azért jó minőségű/egyenes úton próbálom tartani az 50-et, kanyarokban lassulok le :[ :D

A 45-öt rögtön megtanulják, de azt a kurv@ jobbra tartást már nem!
Amúgy nagyon jó a kérdés, és a válaszok is kimerítőek.
Akkor ez a sok b.uzi nem csak engem idegesít...!

A válasz írója 94%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:12
Nincs baj ha 40-el mész, de két dologra kérünk (amúgy én is 1 éves jogsis vagyok, de a 70 az nálam 70, az 50 meg 50, és felb* ha a belsőben bénáznak és emiatt még a zöld hullámot is bukjuk...)
Szóval két dolgora kérünk:
- jobb szél és teljes a béke
- tedd ki a T betűt, akkor mindenki tudja hogy kezdő vagy, más elbírálás alá esel
Nekem még 1 év után is kint van T, mert tudom hogy nem vagyok még rutinos. De attól a 70 az 70.
Amúgy igen, van valami a 45-50 közti különbségben is:
http://www.youtube.com/watch?v=BpZRxo3EWAc
De ha ezt nézzük, akkor meg menjünk mindenhol 30-al, mert onnan még rövidebb a fékút. Sőt, akkor már akár mehetnénk 20-al is, mert az még biztonságosabb... De akkor meg miért nem 10el...
A közútkezelő azért olyan helyre teszi ki a 70-et ahol az vélhetően biztonságos, nem kell átfutó gyalogosokra számítani. Ahol meg ilyen van, ott úgyis lassíttatnak 50-40re. Szabályosan, de dinamikusan kell közlekedni. Ha nem megy, akkor jobb szélre ki és nincs harag. De aki a belsőben 50el megy a 70-es úton, az meg feltart, amit szintén nem díjaz a kresz (csak mondjuk ezt nem büntetik külön ) de feltartásnak hívják...

Szuper ;)
Nem bun, azt senki nem mondta. CSak azt utaljuk amikor valaki a belsoben (3 sávos útról beszélünk) cammog 50el... De Te nem ebbe a kategóriába tartozol hál istennek. Balesetmentes vezetést!

Én úgy vettem észre hogy jóformán senki nem tartja be az 50-et.
Simán mennek 70-el a városban.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!