Ha nagyobb sebességnél visszaváltok, az károsítja a motort?
Nyugodtan válts vissza motorfékezni apró gázfröccsel, baromságokat beszélnek, semmi baja nem lesz sem a kuplungnak sem a motornak.
Akkor ártasz a motornak vagy a váltószerkezetnek, ha nagy fordulatszámkülönbséget produkálsz (pl. 2000-es fordulatról olyan sebességi fokozatba kapcsolsz vissza gázadás nélkül, hogy 4-5000re ugrik a fordulat).
"Szerintem te meg sok dolgot nem tudsz amit én igen, mindegy."
Például?
"De ezt már az előttem lévők elmondták. Egy fékbetét 80-90 ezer km-t, egy féktárcsa még ennél is többet elmegy, szóval nem érdemes spórolni a fékezésen, ráadásul, ha visszapakolgatod az üzemagyag fogyasztásod is megugrik."
Khm azért nem úgy van az...
90.000 km-t (!) maximum akkor bír egy fékbetét, hogyha abban 85.000 km autópálya van. Városi használat mellett jó, ha 30.000-50.000 km-t megy egy átlag autó fékbetétje az első féken, a hátsón esetleg többet. A tárcsa meg mondjuk 100.000-et.
Motorfékezés közben pedig konkrétan NULLA a fogyasztás, sok típus még az alapjárati üzemanyagot sem kapja meg.. Ha fékezel és gyorsítasz akkor pedig van fogyasztása az autónak értelem szerűen.
Köszönöm a kioktatást, nem én voltam a kérdező.
Legközelebb a kérdést feltevőnek is válaszoljál, a kérdésével kapcsolatban, mert amit nekem írtál, azt többféle képen lehet értelmezni, még a végén az derül ki, hogy fékrendszer nem is kell az autóra. Te/Ti vezessetek úgy ha akartok, nekem más a véleményem. Azonkívül ha te egy éles kanyar előtt 70-80-nál visszaváltasz a sebességed egy fikarcnyit sem fog változni, sokan emiatt repülnek el. Városban pedig megnézném azt a vezetőt, aki csak a motorféket használván tud közlekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!