Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van itt kamionos v. teherautós...

Van itt kamionos v. teherautósofőr aki válaszolna nekem?

Figyelt kérdés
M0 80Km/h a megengedett, általában családdal megyek /pici gyerek/. Magyarázzátok már meg, hogy a kamionos, teherautós ha nyolcvannal megyek ugyan miért villog és dudál? Miért kényszerít arra hogy többel menjek csak azért mert neki nagyobb a kocsija nagyon siet és nem mehet ki a belső sávba? / Ez nem az első eset pedig nem vagyok egy lassú sofőr de nincs kedvem és pénzem gyorshajtani sem./
2011. okt. 25. 21:00
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Elég sokat jártam én is teherkocsival, legfőképpen az M7-en. Az én paripám 88-ra volt beállítva, az istennek sem ment többet és ugye mint tudjuk, teherkocsival előzni tilos tábla van. Én megtettem sokszor, hogy ha jött egy gyorsabb teherkocsi vagy kamion, lehúzódtam a leállósávba. Tudom, hogy nem szabályos és azt is, hogy Te ezt az M0-n nem tudod megtenni, viszont nekik szinte minden perc számít...

2011. okt. 26. 13:05
 22/35 anonim ***** válasza:
Akkor írnék Én is valamit. Ha már az Opel Corsánál és a sebességnél tartunk,mi olyan úton közlekedünk TRAKTORRAL,ahonnan nem vagyunk kitiltva. 6 kilométer szakasz,amit főleg száguldozni használ mindenki.. Sokszor percekig mögöttem van a kamion,mert nem tud előzni. Megrakva én is 38 tonna vagyok,sz.rok a súlykülönbségre.Félre nem tudok állni,nem is tehetem. Én jó esetben 40 km/h val megyek. Nem tudok többel! Ott mennyit veszítetek? Ha már itt pár kilométer per órán múlik a téma.. Lassú járműben ülve látni,mennyi barom közlekedik az utakon. Üvöltve veri a kormányt,mert nem tud előzni.. Pffff... Lehet haragudni ránk..
2011. okt. 26. 20:00
 23/35 anonim ***** válasza:
De a kamionos azt tudja, hogy te a trakiddal nem tudsz gyorsabban menni. De az Opel Corsásnak csak a jobb lábát kéne egy kicsit lejjebb nyomni.
2011. okt. 26. 20:14
 24/35 anonim ***** válasza:
Tudja igen.. Ez nem is zavar,csak az hogy mutogat és any.ázik,mert egyáltalán én ott vagyok,és mit keresek előtte? Hogy merek előtte menni? És ez a baj,ha valaki nem annyival megy ahogy ők szeretnék,már ingerültek.. Példa: Kamion-Corsa, Traktor-bicikli.. Ugyanaz.. Mégsem gyúrom el a biciklist,és nyomom hátulról,hogy taposd a pedált öcsém,mert nekem haladnom kell..
2011. okt. 26. 20:23
 25/35 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Tisztelet a kivételnek.
2011. okt. 26. 20:29
 26/35 Beviz Elek ***** válasza:
Azért a traktorban én sem idegeskednék a 6 km miatt. Később kapnak a lovak enni? Na bumm. Kicsit később előzöl és veszítesz 2 percet. Kamionnal itt 1 perc, ott 1 perc és máris órákat veszítesz (korábbi példámat tekintve, Bp-Oviedo). Egy traktoros miatt fölösleges idegeskedni, nem megy többet, ennyi. Ez így van. De egy Corsa, aminek teljesen mindegy, hogy 80 vagy 90, na az már idegesítő. Mint már írták, tényleg veszélyes a forgalomnál lassabban menni. Azoktól alapból félek, mert nagy részük gyenge soför. Ezt nem oltásnak szánom, egyszerűen a saját tapasztalataimat osztom meg.
2011. okt. 26. 20:58
 27/35 anonim ***** válasza:

Nem vagyok kamionos, de a véleményem a következő:

A kamionosoknak minden másodperc számít, mégpedig a következő miatt:

Ha esetleg pár másodpercen múlik hogy belekeveredik-e egy olyan balesetbe, ami miatt utána 4 órát ácsorog, hát nagyon nem mindegy.... Egy ilyet akár 2-3 másodperccel is el lehet kerülni.

Illetve hosszú távon a 9km/h sebességkülönbség már számít, 1 óra alatt több mint 10km-es távot, ami már mérhető! Mondjuk nem mindegy hogy a határnál a 0km-es kocsisor végére, vagy a 10km-es kocsisor végére áll be...

Amennyire tudom (lehet rosszul) a kamionosnak időre oda kell érnie mindenhova. Ha nincs ott (akármilyen ok miatt, legyen szó akár az atyaúristenről) akkor előveszik, és mivel anyagi felelősséggel is tartozik, fizethet rendesen. Vagyis: ha nem hajt amennyire tud, belekerülhet neki akár 100-200e ft-ba is! (nem a rendőr miatt, a szállítmányozó cég miatt!). Ja és itt most még ügye csak egy fuvarról beszélünk, de letol egy nap többet is! Ha az egyikkel csúszik, akkor valszeg a másikkal is fog, vagyis még többet fizethet majd... Tehát nekik nagyon nem mindegy az a pár perc! Azt is mondhatom hogyha egy vasúti átjáróhoz 1 perccel hamarabb ér oda, még épp nem jön a vonat, míg egy percre rá meg jön. Ez megint időveszteség...

Ha 80al mész a saját órád szerint, az 75 a valóságban, azaz a 90-től 15-el vagy lemaradva, ami sok! Közlekedési illem szerint ha a max. sebesség 10%ánál lassabban mész, az feltartás! Igen, 90-es úton 75-el haladva feltartásnak minősül, amit amúgy a KRESZ sem igazán díjaz, benne van hogy másokat ne akadályozzunk, ne lassítsunk a haladásban.

Amúgy ha jól tudom az M0-on ráadásul 110-es határ van, nem is 90-es, a 110-hez képest pedig a 75 pláne nagyon lassú. A hungárián szoktunk 70el menni, nem a nulláson.

Mindezek mellett megértem hogy zavar, én sem szeretem ha le akarnak tolni. Gondolj arra hogy a kamionos egész hónapban 4-5 napot van otthon, egyébként meg szó szerint a kamionban alszik. És ha késik, leverik rajta.

Két dolgot tehetsz:

- nem mész a nulláson :)

- ha a kamionos nem tud előzni, márpedig láthatóan nem tud, akkor te "előzől hátrafele balról": nem túl szabályos, de járható:

besorolsz balra, majd szépen finoman elkezdesz lassítani, index ki jobbra, és visszasorolsz a kamion mögé. A kamionos boldog lesz, mert végre nyomhatja neki, Te is, mert végre nem lesznek a seggedbe. Amíg ezt a manővert megcsinálod, sokan fognak utálni, de ez van... Aztán mire beállsz a kamionos mögé, jön mögötte a másik, és kezdődik az egész előlről :P

Az M0-on egyedül az M0 híd környékén van 80, máshol 100-110 a megengedett (vagy én tudom rosszul).

Amíg a max. sebességet betartod, nem büntethetnek meg! 80nál is 90re még valszeg nem paxolnak, mert 10%ot ráhagynak. A 90-hez pedig az kell hogy a Te órád 95öt mutasson. A büntitől tehát ne félj, pláne a nulláson ahol 110 a határ.

2011. okt. 26. 21:05
 28/35 anonim ***** válasza:

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:58

Milyen lovak? :D

Az egy perc másnak is egy perc. Látom nem értettél meg. Én 25 km megyek,te 80 at. Én 40 km/h val.te 85 km/val.. Miről akarsz vitázni? Mindjárt a másodpercek jönnek.. Nekem a lovaim,neked a kutyád? Akkor minek rohansz te is?

2011. okt. 26. 21:18
 29/35 A kérdező kommentje:
21.05: Az új 0-son van 110km/h a régin 80, és a 6-os leágazásnál van 100-as. /most az útfelbontások miatt több helyen 60./
2011. okt. 26. 21:42
 30/35 anonim ***** válasza:
Nem gyorshajtásra akarunk ösztönözni, de ha valaki tényleg a büntetés miatt megy 80 helyett 75-el az nagy butaságot követ el. Hivatalos álláspont szerint 80-as táblánál 95-től büntetnek, és mivel az órád siet, ez óra szerint már 98.
2011. okt. 26. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!