Aki már végtörlesztett rögzített árfolyamon, válaszolna pár kérdésemre?
ha beadom a végtörlesztési igényt, elindul a 60 nap.
mi akkor adjuk be, mikor a teljes hiteltartozásunk összege fent lesz a számlánkon, ahonnan a bank leemeli a végtörlesztéshez az összeget.
tehát fent van a pénz, beadjuk az igényt, és utána mi történik? mennyi idő alatt intézkedik a bank?
és mikor tűnik el a jelzálog?
Én csak az Erste Bankról tudok mesélni.
Ott a végtörlesztési igény beadásának napján(!) lezajlott a tranzakció, még a lekötött betéteim azonnali feltörése sem okozott gondot.
Egyedül a földhivatali papírok, és más adminisztratív teendők amik még egy-két hétig elhúzódhatnak, de a kamat azonnal megszűnik ketyegni.
AZ OTP-ről viszont keringenek rémtörténetek, hogy az 8 nap, amíg megmondják, hogy egyáltalán mennyivel tartozol.
köszi, én is erstés vagyok :)
tehát mikor összegyűlt a pénz, beadom az igényt, s már le is veszik a pénzt, nem kell tovább fizetnem a havi törlesztőt 1 napig sem?
Pontosan.
Nekem legalább is így volt.
Az Erstés végtörlesztőtől kérdezem, hogy elég volt az igénybejelentő lapot leadni vagy ez mellé még egyéb írásos kérelmet is be kellett adni?
ezt már letöltöttem, kitöltöttük:
Igen, emellé (ahogy az utolsó sorban írják is) kell még egy nyilatkozat. Ez csak a szándékot jelzi.
Van egy "Nyilatkozat jelzáloghitel fixált árfolyamon történő végtörlesztéséhez" című papír is.
Nem tudom, hogy fent van-e az Erste oldalán, nekem a bankfiókban kinyomtattak mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!