Hogyan lehet az, hogy a bank 127 Ft-os árfolyamon adott CHF hitelt?
A minap belenéztem a vaskos hitelszerződésembe, mondom megkeresem már, hogy milyen árfolyamon vettem fel a CHF hitelemet. Nagy nehezen megleltem a sorok között, hogy mennyi CHF volt a hitelem. A felvett forint összeget tehát elosztottam ezzel az összeggel, és majdnem hanyatt estem, amikor kijött, hogy 127 Ft-al. Azóta megnéztem az árfolyamokat és legalacsonyabban 145 Ft volt a CHF.
Kérdezem én, hogy akkor milyen jogon számolták 127 Ft-al. (Ja és megjegyezném, hogy mikor a hitelt felvettem, az ügyintéző nő azt mondta, hogy egy pár forinttal többel fogják számolni az ingadozás miatt. Ha jól emlékszem 150-et mondott.)
Középárfolyamot néztem. Másoktól hallottam, akik nagyjából akkor vették fel, hogy nekik 145-150 körül volt.
(2008.09.)
"A felvett forint összeget tehát elosztottam ezzel az összeggel"
Szerintem itt hibáztál, mert beleszámoltad a járulékos egyéb költségeket is.
Ne gerjeszd feleslegesen se magadban, se másban a feszültséget, inkább menj el a bankba, és kérdezd meg, hogyan kellene számolnod.
Miért lenne benne járulékos egyéb költség!
A kérdést, ezennel visszavonom.
Gerjesztés veszélye áll fenn.
Mittomén hitelfolyósítási, hitelbírálati meg akármilyen költségeket nem lehet, hogy levontak, ezért kaptál kevesebb forintot, ezért jött ki az alacsony chf árfolyam?
Tehát szerettél volna 15000 Forintot, 150-es árfolyamnál ez 100CHF. De a 15ezerből levontak 2300-at ilyen-olyan címen, ezért kézhez kaptál 12.7ezret, így visszaosztva kijött a 127-es CHF árfolyam.. Nem lehet, hogy ezért?
2.5M Ft-ot akartam és kaptam. A szerződésben pedig az van, hogy 2.5M Ft azaz 19656 CHF összeggel tartozom.
Lehet, hogy végül csak be kell mennem megint összeveszni velük. Soha nem fogok ezzel a bankal még egyszer semmit üzletelni. Mikor felvettem a pénzt kb 3 hónapot vártam rá, és mikor elkezdtem az ügyintézővel veszekedni - mert nyilvánvaló volt, hogy az Ő hibája - annyit mondott, hogy menjek akkor másik bankhoz ( miután már kb.200e Ft értéket befizettem az elindításhoz) mert Ők nem nagyon szeretik az ilyen kis összegű hiteleket - erre elkezdte mutogatni az előtte lévő mappákat, hogy ez is meg az is 20M-os hitel. Tehát én már nem is számítok ügyfélnek ezek szerint. Na mindegy is!
a bank a szerződéskötés és folyósítás közötti árfolyamingadozásra való tekintettel nagyobb összeget jegyzett be, mint amennyit ténylegesen kifolyósított.
A folyósított összeget tudd meg a banktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!