Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van itt kamionos v. teherautós...

Van itt kamionos v. teherautósofőr aki válaszolna nekem?

Figyelt kérdés
M0 80Km/h a megengedett, általában családdal megyek /pici gyerek/. Magyarázzátok már meg, hogy a kamionos, teherautós ha nyolcvannal megyek ugyan miért villog és dudál? Miért kényszerít arra hogy többel menjek csak azért mert neki nagyobb a kocsija nagyon siet és nem mehet ki a belső sávba? / Ez nem az első eset pedig nem vagyok egy lassú sofőr de nincs kedvem és pénzem gyorshajtani sem./
2011. okt. 25. 21:00
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Üdvözlet! Nem tudom miért kell rögtön köcsögözni másokat? Talán mert magadból indulsz ki! Az autógyártókat egyébként kötelezik, hogy a km óra 6 km/h-val többet mutasson, mint a valós. A kamionok tachográfja viszont az NKH által hitelesített pontos sebességet mér. Előzni 6-22 óráig autópályán és autóúton, ahol irányonként csak 2 sáv van, TILOS kamionnal!! A ruha, amit viselsz, a tv, amit nézel, az étel amit eszel, mind a "köcsög" kamionosok szállítják! Napi 9 óra vezetésnél 9 km/h-s sebesség különbség akár 81 km is lehetne. A munkaideje 13 óra és ebből jön le a rakodás és a vezetésközi szünet. De szerintem próbáld ki, és utána kritizálj! Te mint személyautós a jogsid megszerzése óta hány után képzésen vettél részt saját pénzeden? Statisztikák alapján a személyautók km-re kivetítve 8-szor több balesetet okoznak! A kamionos balesetek azért súlyosabbak, mert ott 40 tonna okozza a bajt. Amúgy szívesen elbeszélgetnék veled személyesen is ezekről a dolgokról, ellentétben azzal a bunkóval, aki köcsögözik. Én is kamionozok, pedig diplomás ember vagyok és 3 gyermek apja. Sajnos erre nincs más munka. Havonta 14000 km-t vezetek már 13,5 éve. Még csak egy koccanásom sem volt, de már sodort majdnem bajba személyautó, mégsem akartam utánalőni, mint a bunkókám! Röviden ennyi! Remélem elég kielégítő volt a válasz! Köszönöm a figyelmet! JOE
2011. okt. 25. 22:02
 12/35 A kérdező kommentje:

Joe! Értem én amit Te mondasz de attól, hogy 80km/h a legnagyobb megengedett sebesség ott mehetek én 75-el is a 80 nem kötelező. Ti sem kényszeríthettek bele gyors vagy gyorsabb hajtásba. Nem dönthetitek el helyettem, hogy hogy vezetek és hogy érzem még biztonságban magam. Most az M0-ról írtam de ugyanez a sztori az M7-en 130-al is megesett már velem. A "testi" fölényeteket nem használhatjátok.

Amúgy gratula a 13év kamionozáshoz! (Nekem más munkám van sokkal kevesebb kilométerrel, havi4-5ezer de csak szgk.-val)

2011. okt. 25. 22:36
 13/35 anonim ***** válasza:

Én se szoktam 120-nél többel menni autópályán se mert nincs értelme, de nem tartok fel vele senkit mert kamionok lassabbak személyautók meg megelőznek ha akarnak. Én próbálok úgy előzni hogy azzal senkit ne tartsak fel és akkor nem tolnak le.

Kamiont soha nem tartok fel mert ha közel jön akkor gyorsítok kicsit.

Nemtudom hogy itéled meg biztosnságosnak a 75-t ha ott jön a seggedben egy kamion, inkább mennél 85-el és jó szellős helyet hagyva nekik ezzel. Biztonságosabb lenne.

2011. okt. 25. 22:45
 14/35 Kuko ***** válasza:
úristen gyereke! Most nem azért de téged nem fog kivenni a kis opel corzáddal az m0-on mert te 92vel mész!És elmondom neked a kamion 91km/h a legnagyobb sebessége, az tény és való, hogy téged nem kötelezhet senki és semmi, hogy te mennyivel menjél csak tudod ezek az emberek sietnek haza a családjukhoz nem az ö autója és megy mint a golyó álmosak és fáradtak! Te dolgod mit csinálsz faterom is kamionos meg én is azt csinálom! Tudom milyen szakma!Még mikor autóval rohangáltam belém az m5-ön szálltak a fenekembe de hálistennek olyan nagy baj nem lett!Szóval dönsd el te! De a kamiont hidd el hamarabb kiveszi és kiszúrja!Meg egyébként szoktak olyat játszani! a mostani kamionokon nincs már ilyen sajna vagy nem sajna de mikor még kezdtem a szakmát voltak olyan kamionok többnyire az enyém is amin kikapcsolhattad egy kapcsolóval az órát nem is húzta a tahografot és még a 92 limitet is kikapcsolta én előztem meg 42 tonnával egy jó pár autót 138 km/h-val:) Csak úgy közölném! De mindenkinek nagyon jó gurit és egy lapáttal a kerekek alá!
2011. okt. 26. 02:35
 15/35 Kuko ***** válasza:
Jah és nekik tényleg sokat számít ám ez a pár kilóméter hosszú távon!
2011. okt. 26. 02:36
 16/35 Beviz Elek ***** válasza:

Nem vagyok kamionos, de válaszolnék pár dologra.

Autópályán 130-cal? Akkor az személyautó volt. Ne keverd bele a kamionosokat.

Neten megtalálod a hivatalos táblázatot, mindenhol nyugodtan rádobhatsz egy 10-est, nem szólnak érte.

A szabály, amivel korlátozták a kamionos előzést, egy fos. Ha valaki ráérősen papatempózik, akkor minek kell feltartani a kamionost? Én elmentem egyszer egy 2,5 hetes útra, elég idegesítő ha nem haladnak. Amúgy is 90et tud csak a gép, még ha fel is tartják... A speditőr időre adja a fuvart. Nem úgy működik, hogy ha arra jársz ugorj be érte. Hajtják a sofőröket. A sofőröknek menni KELL. Innen Oviedoig el lehet zötykölődni sokmindenki mögött, de azok fölöslegesen elpazarolt órák.

Amúgy ha megnyugtat, ők nem veszélyesek, csak tudnak vezetni.

2011. okt. 26. 08:29
 17/35 anonim ***** válasza:
54%
Annyira bírom, hogy az ilyen sírós kérdések mindig úgy kezdődnek, hogy "dehát én pici gyerekkel megyek". Nehéz tőle az autó, vagy mi van?
2011. okt. 26. 10:32
 18/35 anonim ***** válasza:
55%
Előző vagyok újra: Mindig biztonságosabb a forgalom tempójával menni, mint lassabban!
2011. okt. 26. 10:33
 19/35 anonim ***** válasza:
28%

Talán azért mert siet?

Illene felgyorsítani legalább 90-re hogy mindenki haladjon..nem fognak érte megbüntetni..vagy állj félre ha nem tetszik valami..esetleg mehetsz földúton is a ,,kiccsaládoddal" hogy biztonságban légy.

2011. okt. 26. 11:59
 20/35 A kérdező kommentje:
10.32/33 és 11.59: Látom sikerült megértenetek a lényeget... Minek válaszoltok ha csak vitázni akartok? A kérdés a kamionosoknak szólt és Ők normálisan magyarázták el Ti meg egy mondaton vagytok kiakadva? De válaszolok hogy Ti is megértsétek: csak azért írtam, hogy családdal voltam mert ez pont tegnap történt, és ott voltak velem. De egyedül is szoktam menni és akkor is volt már ilyen. Nem a gyereken van a hangsúly!!
2011. okt. 26. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!