Van itt kamionos v. teherautósofőr aki válaszolna nekem?
Joe! Értem én amit Te mondasz de attól, hogy 80km/h a legnagyobb megengedett sebesség ott mehetek én 75-el is a 80 nem kötelező. Ti sem kényszeríthettek bele gyors vagy gyorsabb hajtásba. Nem dönthetitek el helyettem, hogy hogy vezetek és hogy érzem még biztonságban magam. Most az M0-ról írtam de ugyanez a sztori az M7-en 130-al is megesett már velem. A "testi" fölényeteket nem használhatjátok.
Amúgy gratula a 13év kamionozáshoz! (Nekem más munkám van sokkal kevesebb kilométerrel, havi4-5ezer de csak szgk.-val)
Én se szoktam 120-nél többel menni autópályán se mert nincs értelme, de nem tartok fel vele senkit mert kamionok lassabbak személyautók meg megelőznek ha akarnak. Én próbálok úgy előzni hogy azzal senkit ne tartsak fel és akkor nem tolnak le.
Kamiont soha nem tartok fel mert ha közel jön akkor gyorsítok kicsit.
Nemtudom hogy itéled meg biztosnságosnak a 75-t ha ott jön a seggedben egy kamion, inkább mennél 85-el és jó szellős helyet hagyva nekik ezzel. Biztonságosabb lenne.
Nem vagyok kamionos, de válaszolnék pár dologra.
Autópályán 130-cal? Akkor az személyautó volt. Ne keverd bele a kamionosokat.
Neten megtalálod a hivatalos táblázatot, mindenhol nyugodtan rádobhatsz egy 10-est, nem szólnak érte.
A szabály, amivel korlátozták a kamionos előzést, egy fos. Ha valaki ráérősen papatempózik, akkor minek kell feltartani a kamionost? Én elmentem egyszer egy 2,5 hetes útra, elég idegesítő ha nem haladnak. Amúgy is 90et tud csak a gép, még ha fel is tartják... A speditőr időre adja a fuvart. Nem úgy működik, hogy ha arra jársz ugorj be érte. Hajtják a sofőröket. A sofőröknek menni KELL. Innen Oviedoig el lehet zötykölődni sokmindenki mögött, de azok fölöslegesen elpazarolt órák.
Amúgy ha megnyugtat, ők nem veszélyesek, csak tudnak vezetni.
Talán azért mert siet?
Illene felgyorsítani legalább 90-re hogy mindenki haladjon..nem fognak érte megbüntetni..vagy állj félre ha nem tetszik valami..esetleg mehetsz földúton is a ,,kiccsaládoddal" hogy biztonságban légy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!