Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson, vagy robogó?

Simson, vagy robogó?

Figyelt kérdés
2011. aug. 29. 21:52
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Simson! Sokan lenézik őket,hogy a robogók igy meg úgy megbizhatóbbak! Igenám de fiatalabbak cirka 20 évvel! Majd ha 20-25 éves robodók ugy mennek az utakon mint a jól bevált Simsonok,akkor szólhatnak valamit a robogósok! Aki robogózik az nem motorozik---a gázt a hülye is tudja húzni! A robogó NEM motor!
2011. aug. 30. 09:36
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

"Arról nem is beszéltem hogy keveréket kell készítened és azt önteni a tankba."

Ha a 3. osztályos matek megy akkor az sem okoz nehézséget! 5 literhez kell egy deci. 10 literhez, két deci. 20 literhez 4 deci. Mi ebben a nehézség! Akkor még gyere azzal, hogy váltogatni kell... Mert ezt is sokszor írják. Szerinted egy 250 köbcentis motoron nem kell váltogatni? Vagy már abból is robogó kellene?

2011. aug. 30. 10:24
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen... Mert, hogy a robogó jobban megéri... Aha persze... Egy új japán szar 160-350 ezerig van, ha valami márkát is akarsz az még drágább. Az újak nem mennek többet 40-nél le vannak fojtva. az, hogy hány gazdája volt egy Simónak lényegtelen, mert a motor állapota a fontos. A típus tisztaság meg olyan dolog, hogy szánsz a típusok megismerésére fél órát, és onnantól látni fogod, hogy melyik típus tiszta, és melyik nem az, vagy elhívsz magaddal egy szerelőt. Meg persze ezek a japán szarok olyanok, hogy meg is halnak egy-kettőre. Az alkatrész pedig nagyon drága a Simsonéhoz képest. A robogó igenis többet eszik mint egy Simson. A Simson is tudja zabálni a benzit, de ez csak akkor van ha a karburátor rosszul van beállítva. Egy jó Simson 3,6-3,7 liter benzint eszik 100 kilométeren. Többek között a Simson megbízhatóságból jelesre vizsgázott mert már 20-35 éve az utakon vannak. Nekem volt robogóm is. 100 kilóméter után eltört a kipufogócsonkja. A Simsonom 35 éves, de még egyszer sem hagyott ott, egyszer sem volt semmi baja. Az indexelés pedig kézzel történik, de aki nem retardált gond nélkül megoldja. Elhiszem, hogy nem olyan kényelmes mint egy kapcsolót lenyomni, de ez egy hülye kifogás volt. Kilométerórát, és hozzá tartozékokat 10 ezer forintból lehet rá újat venni. Sok, de mindig jobb mintha évente kiadnék a robogó szerelésére ugyanennyit.

Továbbá régen a kommunista oldalon nem építették be a termékekbe a tervezett elavulást! (Nézz utána mit jelent a szó!) De ezekbe a mostaniakba mind beépítik. Ezen is látszik, hogy a Simson kitart 35 évig a robogó meg jobb esetbe 15 évig... Szóval ezen gondolkodj/atok el mielőtt továbbléptek!

2011. aug. 30. 10:40
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit szeretnék, hogy a robogóba mi az élvezet? A gázt a hülye is tudja húzni... Nem unjátok? Váltani nem olyan nagy ördöngösség ám! Csak egy kis ész, és gyakorlat kell hozzá! És arról még nem is beszéltem, hogy télen a robogó nem jó mert pici a kereke, és könnyen kicsúszik. Továbbá robogóval kanyarokban nem lehet bedőlni mert szintén kicsúszik.
2011. aug. 30. 10:48
 15/32 anonim ***** válasza:
24%
Akkor te biztos Ladával meg Trabantal járkálsz hiszen azokba nem volt tervezett avultatás (tudom mit jelent), és mennyivel jobb mint a mostani kocsik. De még mindig nem tudtátok egyetlen konkrét robogó típussal összehasonlítani, mert csakúgy érdemes. Robogó az gyűjtőnév.
2011. aug. 30. 10:50
 16/32 anonim ***** válasza:
90%
Na ez megint egy érdekese kifogás, de mindegy. Gondolom 50ccm-re gondol a kérdező. És akinek van egy kis esze biztos nem arra gondol, hogy Simson vs. 125 ccm-es robogó. Én le is írtam, hogy ezekhez a "japán csodákhoz" hasonlítom, de vannak jó robogók... Malagutti, Vespa, Piaggio, ezeknek az ára csillagászati. De ha úgy, érted, hogy a Simson is a robogók családjába tartozik akkor SZERINTEM tévedsz, mert segéd-motorkerékpárok vannak, abba pedig beletartoznak a váltós motorok, és a robogók. Amúgy ha városi lennék, akkor biztos, csak robogót vennék, de nem így megy ez felun... :D
2011. aug. 30. 11:19
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Autónál természetesen pedig az újabbra szavazok. A Trabantot meg nem kell leszólni. Télen a csúszós aszfalton 10%-os emelkedőn felment. Tudom ez egy új autónak meg se kottyanna, de akkor 30 évvel el volt maradva a technika.
2011. aug. 30. 11:23
 18/32 A kérdező kommentje:

ma 10:50

Jellemző...

Te is csak azt tudod felhozni a Simsonnal szemben ellenérvként, hogy régi.

Megmondom én neked, egy 30 éves Simson S51 jobban néz ki, mint egy 10 éves Honda Dio, vagy Suzuki Sepia.

2011. aug. 30. 12:22
 19/32 anonim ***** válasza:
25%
Ezt tudom csak ellenérvként, hogy régi? Dehogy, csak kifejtettem az oldalon már sokszor. Keress rá... (elég hosszasan írtam meg mivel gagyibb a simson (nem a kora miatt) mint egy mai 50es robogó)
2011. aug. 30. 13:37
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Várjuk szeretettel az érveket, kedves utolsó. Nyugodtan bemásolhatod ám ide is, hátha meggyőz minket.

Egyébként pedig nem csoda, hogy véded a robogót. Neked annyiból áll a motorozás gondolom, hogy felhuppansz rá, önindító, és nyél gázzal A-B pont megtétele.

2011. aug. 30. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!