Igaz, hogy nem szabad gyújtani az autót ha sebességbe van benyomott kuplunggal?
Nyilván nagyon kezdő volt:)
De ha lefulladsz, gondolom, akkor kell ráindítani újra, egyébként nem látom értelmét, induláskor üresben van, szóval nálam akkor ugrált mindig az autó, és újra lefulladt, ilyenkor az oktató mondta, h talán sebességből ki kellene venni..
Mondjuk ez nem mérvadó információ, mert a mi régi autónk akkor is megugrik, ha sebességben van, és nyomod a kuplungot indításkor...
Csak úgy tudok elindulni vele, h ne vigye ki a garázst, vagy a szemben parkolókat, h mindent elengedek, és csak a kulcsot fordítom:)
én se gyújtogatom az autóm! Hisz nem akarom hogy leégjen!
amúgy én azt hallottam azért nem mert ilyenkor sokkal több terhet kell forgatni a motornak(önind.) mint ha csak üresben lenne!
Az új, kulcs nélküli indítású Ford Focus-nál csak akkor lehet indítani a motort, ha 1-esben van és ki van nyomva a kuplunk. Például üresben kinyomot kuplungnál nem indul.
Üresben felengedett kuplngnál szintén nem indul.
Amúgy meg nem ajánlatos üresben, de felengedett kuplungnál indítani. Minden indításnál érdemes a kuplungot kinyomni és úgy indítani. Az hogy kinyomott kuplungnál 1-esben vagy üresben van az autó, tök mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!