Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igaz, hogy nem szabad gyújtani...

Igaz, hogy nem szabad gyújtani az autót ha sebességbe van benyomott kuplunggal?

Figyelt kérdés
2011. aug. 18. 14:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor megugrik, ennyit tudok, kezdő sofőrként előfordult piros lámpánal:)))
2011. aug. 18. 14:15
 2/9 anonim válasza:
Miért nem szabad? Én szoktam, eddig nem volt gond. Talán akkor gond, ha rossz a kuplung, de állásban is elromlana?
2011. aug. 18. 14:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent nálad a gyújtani? Beindítani? Ha ezt akkor minden további nélkül lehet... ha normálisan működik a kuplungod, és be is nyomod ezt a pedált akkor nincs ilyen mint amit az első ír...nyílván ő tényleg nagyon kezdő...
2011. aug. 18. 14:29
 4/9 A kérdező kommentje:
én nem tudom, egy ismerős mondta de én már így gyujtom be a kocsit 3éve.
2011. aug. 18. 14:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Nyilván nagyon kezdő volt:)

De ha lefulladsz, gondolom, akkor kell ráindítani újra, egyébként nem látom értelmét, induláskor üresben van, szóval nálam akkor ugrált mindig az autó, és újra lefulladt, ilyenkor az oktató mondta, h talán sebességből ki kellene venni..

Mondjuk ez nem mérvadó információ, mert a mi régi autónk akkor is megugrik, ha sebességben van, és nyomod a kuplungot indításkor...

Csak úgy tudok elindulni vele, h ne vigye ki a garázst, vagy a szemben parkolókat, h mindent elengedek, és csak a kulcsot fordítom:)

2011. aug. 18. 14:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Szabadni szabad... Senki nem tiltja,csak nem tesz jót neki!
2011. aug. 18. 17:54
 7/9 anonim válasza:
DJ.Szicso: Miért nem?
2011. aug. 19. 07:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

én se gyújtogatom az autóm! Hisz nem akarom hogy leégjen!

amúgy én azt hallottam azért nem mert ilyenkor sokkal több terhet kell forgatni a motornak(önind.) mint ha csak üresben lenne!

2011. aug. 19. 11:54
 9/9 anonim válasza:

Az új, kulcs nélküli indítású Ford Focus-nál csak akkor lehet indítani a motort, ha 1-esben van és ki van nyomva a kuplunk. Például üresben kinyomot kuplungnál nem indul.

Üresben felengedett kuplngnál szintén nem indul.

Amúgy meg nem ajánlatos üresben, de felengedett kuplungnál indítani. Minden indításnál érdemes a kuplungot kinyomni és úgy indítani. Az hogy kinyomott kuplungnál 1-esben vagy üresben van az autó, tök mindegy.

2017. jan. 30. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!