Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lada 21053 családi autónak?

Lada 21053 családi autónak?

Figyelt kérdés
A férjem nem hajlandó lecserélni. 2 gyerek van.
2011. aug. 17. 21:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Van benne klíma? Bekapcsolni hogy lehet?:O:O:)
2011. aug. 31. 00:56
 12/25 anonim ***** válasza:
95%
lehúzom az ablakot :D . na a klímáról annyit hogy ha nem megy feleslegesen fogja vissza a motor teljesítményét. ha meg bekapcsolva van +1 liter fogyasztással számolnotok kell kedves nyugati autósok akiknek az autó szűrt műrt levegőjével kell élnetek :D . én csak lehúzom az ablakot vagy kinyitom a tetőablakot és már ömlik is be a friss szűretlen természetes levegő :) . amugy meg a fogyasztásról annyit hogy 6,5-7 liter !!! Ja és megnézném ha kapna az autótók egy karburátort akkor működne-e vele, de lehet megzabálná a 15-19 litert is 100-on :D ... ha az én ladámba teszek injektort azzal is elmegy ráadásul 6 littyót fogyasztana injectorral,de minek tegyem bele ha már most probuklja azt amit injectorral megtenne :D ... és igen utaztam vele öltönyben és nem folyt rólam a víz pedíg 40fok meleg volt :D na ezt kapjátok ki
2011. aug. 31. 11:49
 13/25 anonim ***** válasza:
ezt ég kihagytam : és igen vásároltam a ladámhoz klímát mert japók voltak oly kedvesek és gyártottak hozzá de nincs kedvem betenni ,majd egy másik ladába :)
2011. aug. 31. 11:51
 14/25 anonim ***** válasza:

Ha nem megy a klíma miért is fogná vissza a motort?

Arra is kiváncsi lennék, hogyha kint 40 fok van ( de legyen csak 33), akkor neked bent hogy nincs meleged, mikor bent minimum +5 az eltérés. Persze nem vagyunk egyformák...

(másfelől ha lehúzott ablakkal gangonsz , akkor a kocsi mocskosul tele megy porral, amitől én idegbajt kapnék..)

A karburátor - injektor dologról meg annyit, hogy a csúcsszuper orosz lada motor, az fiat licensz alapján készült anno, mert a surmó ruszkik azt sem tudták megtervezni :) Olyan ladáról már hallottam, ami eljár 7-8 literrel, de még nem láttam egyet sem :)(át lehet építeni injektorosra, csak pl a 1.7es injektoros níva motor meg kanadai fejlesztés) Az injektoros megoldás talán azért jobb, mert a motorba jutó levegő és üzemanyag mindig pontosan szabályzott, jobb a hatásfoka és környezetbarátabb. Aki nem hiszi? Az én kocsim megelégszik autópályán 130as tempónál klímával 9 literrel, pedig 1700kg üresen és 272lovas 2.8as 6 hengeres biturbo motor van benne. Hagy kérdezzem meg, a 1.3(!) kocka mennyit is eszik 130nál(ami ráadásul majd fele annyi önsúlyú)? 12 litert?

(félreértés ne essék, nem a Ladát akarom lehúzni, csak oltárinagy baromságokat azért ne írjunk már ide )

2011. aug. 31. 12:23
 15/25 anonim ***** válasza:
nos . ha nem hiszed próbáld csak ki hogy lekapcsolod a klímát . majd kapcsold be egy idő után , érezhetően jobban megy a motor mivel a klíma 1-2 lovat elvesz a teljesítményből ha nem megy! igaz ez egy 272 lovas turbós autónál nem biztos hogy észreveszed de ez így van ,kérdezz meg szerelőt is nyugodtan!Én meg azt nézném meg hogy miért menne tele porral :O mikor a levegő mozgásban van és mikor az autók elhaladnak melletted váákumm keletkezik ezáltal nincs mi bemenjen az autódba :D .Ha nem láttál egy olyat sem mi eljár 7-8 littyóval akkor lesd meg az enyém ;) teljesen gyári fúrás nélküli motor karbantartva . (persze a fogyasztás függ attól hogy hogyan figyelnek oda egy autóra ) . 2,8-as motort ne hasonlíts az 1,2 ,1,3-as motorokhoz mert van különbség köztük .a te 2,8-as motorod is fogyaszthatna 13-15 litereket ha nem figyelsz oda rá illetve széthajtanád.A mai autók égéstere jobban ki van alakítva mint a régebbieké,ezért is szokták hengerfejtuningnál az égésteret átalakítani ,lekerekíteni hogy jobban tudja hasznosítani az üzemanyagot. nálad ez alapból meg van,na meg a dupla turbó ami azért nem elhanyagolható. tulajdonképpen milyen típusú az autód :)(ezt csak úgy kérdezem) ?
2011. aug. 31. 13:16
 16/25 anonim ***** válasza:

Nálunk pl a klíma nélküli kamionokban( amivel lehúzott ablakkal kell, hogy közlekedjenek) elég sok por szokott összegyűlni, és eléggé macerás majd mindennap takarítani.

Az előzőre visszatérve, szerintem fajlagos fogyasztásban és kényelemben messze nem versenyképes a nyugati autókkal.

Nekem Volvo S80-am van.:)

2011. aug. 31. 15:52
 17/25 anonim ***** válasza:
hát akkor nem tudom :) . a mai autók pedíg úgy vannak megcsinálva hogy kisebb legyen a légellenállása ,a lada meg nem erről híres :D .én faluban szinte állandóan lehúzott ablakkal közlekedek városon kívül félig felhúzva vagy mikor kánikula van akkor teljesen és nem szokott nagyon porosodni a belseje . 2-3 hetente ha kitakarítom az autót nem sok por van benne :P . kamionosoknak a legjobb :) magaslati levegő :)
2011. aug. 31. 16:30
 18/25 anonim ***** válasza:
Édesapám azt mondta,hogy a Ladájával semmi baj nem volt 17 év alatt,bezzeg a Suzukival...
2011. aug. 31. 23:34
 19/25 anonim ***** válasza:
15:52,a Lada sokkal szebb,kényelmesebb mint egy nyugati autó.:)
2011. aug. 31. 23:36
 20/25 anonim ***** válasza:
ez így igaz kedves utolsó :D . na meg nem hívják vissza mindenféle gázpedál beakadással meg hogy magától letörik a tükör mert a csavar kilazul , meg hogy egyszer csak elkezd magától kormányozni mert megbolondul a szervó ,meg hallotam olyat is hogy a tempomat ráhúzza a bowdent vagy mit és nem lehet az autónak gázreakciókat adni mert egyre csak gyorsul feljebb :D . áhh mai autók :D
2011. szept. 1. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!