Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezen lehetetlen átmenni....

Ezen lehetetlen átmenni. Valami tipp? Megőrülök. Hányszor buktatok meg KRESZen?

Figyelt kérdés

18éves lány vagyok, elkezdtem a jogsit, megbuktam kreszen... megint megyek 2hét mulva.

hiába gyakorolok és tanulok könyvből itthon nem megy a tesztelés cd-n a max ponton 59:( és lehetetlen...komolyan elegem van belőle, szeretnék már vezetni, de sosem fogok:(olyan nyomi buta béna vagyok, gyülölöm magam

sosem lesz jogsim:(

2011. aug. 9. 16:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

www.webkresz.hu Én mindig ezt csináltam, elsőre sikerült.

(motoros 16/L)

2011. aug. 9. 18:11
 22/28 anonim ***** válasza:
Harmadjára sikerült, és a 13mas gépnél ültem pont. :D Sose felejtem el. :) Kétszer bőgve mentem haza, és mindenki mondta, hogy nincs semmi baj. Sokat segített. Apukád lehetne megértőbb. Természetes, hogy izgulsz, és olyankor még a könnyű kérdéseken is elgondolkodsz, és lehet hogy összekevered. Megesik. Sokat kell gyakorolni, és a könyvet mégegyszer átolvasni. Használd ki azt a 2 hetet, és sok sikert! :)
2011. aug. 9. 21:01
 23/28 anonim ***** válasza:
16:58 vagyok. Elhiszitek neki, hogy a lámpaláz miatt bukott meg?! Akkor, hogy a viharba lehet, hogy az otthoni! tesztelésnél sem ér el 59 pontnál többet. Otthon mitől lenne már lámpaláza? Ha ez lenne a probléma forrása, akkor otthon kiválóan teljesítene, és csak a vizsgán lenne béna. De itt nem így van. Tanulnia kéne, ennyi egész.
2011. aug. 10. 00:16
 24/28 anonim ***** válasza:
Nekem 73 pontal elsőre meglett bár én nem magoltam be mert alapból érdekel a közlekedés szóval csak megjegyeztem amit a kresz oktatáson mondtak meg gyakoroltam a gépen a programmal az a leghatásosabb addig ülj a gép előtt amég minimum 65 de inkább 67 pontra meg nem tudod csinálni.
2011. aug. 10. 12:15
 25/28 anonim ***** válasza:
Persze hogy lehetetlen ha nem tanulsz rá..úgy az érettségi is nehéz
2011. aug. 10. 13:26
 26/28 anonim ***** válasza:

Nekem elsőre sikerült, 4 hibaponttal. De ne keseredj el, tesóm 2* bukott, utána már sikerült neki. Amúgy én azt javaslom, hogy a forgalmi helyzeteket nézd át alaposan, hiszen, ha ott hibázol egyet, az már 3 pont mínusz. Ezeknél a forgalmi helyzeteknél, a táblákat nézd, kinek van elsőbbsége, ki merre kanyarodik, merre megy a fő útvonal, meg van-e a képen mentő, tűzoltó, vagy rendőr, ami szirénázik, hiszen, akkor mindenféleképpen neki van elsőbbsége. A többi kérdés pedig már egyszerűbb szerintem. Azt csak meg tudod jegyezni, hogy lakott területen, meg kívül mennyivel kell menni, stb... Miután kitöltötted a tesztet, csak azokat a kérdéseket és helyes válaszokat nézd meg, amiket elrontottál. Nyugalom, ne foglalkozz, ki mit mond. Sok sikert kívánok. :)

18/l

2011. aug. 15. 16:34
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem tudom, aktuális-e még a kérdés, de leírnám a gondolataimat:

Nos, azzal kezdeném, hogy NEM VAGY BUTA!!! Legalábbis ettől biztosan nem. Én a tipikus kisokos jótanululó voltam mindig is, most is 4,85 körüli az átlagom (végzős gimnazista vagyok), jól tanulok, van eszem. De a KRESZ nekem sem ment soha rendesen a fejembe. Amikor tanfolyamra mentem, akkor sem értettem már csomó dolgot. Az a baj, hogy az ilyen ember által készített szabályokat nagyon nehezen tanulom. Ez van. Akárki akármit mond, nekem nagyon sok dologban nincs logika. Ilyen típusú ember vagyok és kész. Gondolom sokan vannak, akik nagyon kiemelkedőek más dolgokban, de a KRESZ-t nem tudják rendesen bemagolni, mert a bemagolás nem az okos emberek sportja. Nem az az okos, aki lenyel egy lexikont, hanem az, aki gyakorlati, használható tudást szerez és kreatív. Szerintem.

Na visszatérve:

Szerintem a technikáddal van (vagy remélem volt, ha esetleg azóta megvan a vizsga:D) a baj. Én mindent összevéve most már tudom, hogy félvállról vettem. Az elején különösen. Én 2x buktam meg. Az elején eléggé kiakadtam, mert az összes haverom 70+ pontszámokkal ment át. Akkor tényleg nem tudtam egyébként eleget, nem fogtam el, hogy milyen fontos. Másodjára is nekifutottam, ezúttal kevesebb lelkesedéssel. Ott már azért tanultam. De ott is úgy, hogy a tesztkönyvnek a nagyrészét csináltam meg, a könyvnek a nagyrészét olvastam el, úgy voltam vele, hogy most már tényleg majdnem mindent tudok, ennek már elégnek kell lennie. Nem volt elég. Megbuktam másodjára is, méghozzá ugyanazzal a pontszámmal, mint először.

Ez a második bukás iszonyatosan levert, nullára csökkentette az önbizalmamat, teljesen ki voltam bukva. Bezártam itthon magamra az ajtót és sírdogáltam, nagyon elegem lett. Tudom, hogy túldramatizáltam, de a legégőbb számomra az volt, hogy a szüleim is pénzt és energiát fektettek abba, hogy tanulhassak, kivittek oda kocsival, bíztak benne, hogy komolyan veszem. Tényleg sokat tanultam, de még mindig nem tudtam eleget, ezt utólag beláttam. Ez a második bukás annyira kiakasztott, hogy hazudtam a barátaimnak, hogy nem tudtam elmenni, mert féltem, hogy lúzernek tartanának.

Most pedig harmadjára mentem. Az első két alkalom lég mély nyomot hagyott bennem, a szüleim nagyon nyomtak, úgyhogy most tényleg rohadtul sokat készültem. Végigcsináltam A-tól Z-ig a tesztprogramon az összes kérdést, kiírtam és külön megtanultam azokat, amiket rosszul tippeltem, megint végigcsináltam az összes kérdést újra és újra, egy fél napos netes keresgélés után letöltöttem az aktuális kreszprogramot (egy régebbi volt meg), ezen is végigmentem, és minden nap legalább 10 véletlenszerű tesztet (vizsgaszimulácóit) csináltam. Ezen kívül fogtam a tesztkönyvet, kiradíroztam benne az összes régebbi válaszomat, megkerestem benne az összes kérdést és kivétel nélkül mindet végigcsináltam, majd összesítettem és százalékot számoltam. Ezen a ponton 97-et értem el, és már hetek óta az összes vizsgaszimuláció, amit csináltam 75-74 pont lett. De még így se voltam magamban biztos, annyira pánikoltam, annyira féltem, hogy történni fog valami, hogy leblokkolok... a vizsga előtti napon minden bajom volt, reggel is gyomorgörcs, meg ilyenek. Aztán megcsináltam a vizsgát 75 pontra:D

Szerintem ezt a "kivétel nélkül az összes kérdést"-taktikát válaszd te is. Csinálgasd a tesztkönyvet, jelöld meg azokat a kérdéseket, amik nem mennek és újra és újra ismételd el, amíg tudni nem fogod. Biztos, hogy legközelebb már sikerül!:D

19/f

2011. szept. 10. 14:47
 28/28 anonim ***** válasza:
Sikerült a kresz azóta?
2011. szept. 10. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!