Mikor leszek rutinos sofőr (nő)? SOS!
Szerintem a legtöbb ember ezzel ugyanígy van, maximum nem vallja be, talán még saját magának sem...
Az emberek 99%a rutinból közlekedik, vagy csak "megérzések" alapján: széles út, biztos én vagyok a jó. (Off: klasszikus humoristánkat idézve:" minden fehér minden zebra :)" Off vége)
Sajnos ha olyan helyen járok ahol sokszor megfordulok, akkor már én is néha rutinból megyek. Azért igyekszem erőltetni magamat, hogy igenis nézzem a táblákat, de nem egyszerű. Ha viszont ismeretlen helyen megyek, érdekes módon ez valahgoy sokkal természetesebben jön, hogy figyelek, ki is a jó.
Nem kell tudni melyik a jobb, melyik a bal. Azt kell tudni merre kell figyelned, merre kell elsőbbséget adnod, elnevezheted azt az irányt akár "hakapeszimaki" iránynak is, a lényeg hogy az jobbra essék :) Úgy is mondhatom: az anyós ülés felé.
Ha olyan helyzetbe kerülsz, ahol hirtelen nem tudsz dönteni, inkább állj meg (persze ne satufékkel). Nyugodj meg, értékeld a helyzetet, mérd fel hogy most akkor mi is van. Addíg ne cselekedj, amíg nem vagy tisztában.
Persze elvileg azt azért illik mindig tudni hogy alapból milyen úton mész (egyenrangú, táblával védett, főút), és azért a legfontosabb táblákat illik észrevenni( seb. korlátozás, főút vége, stb...) és ezekből már ki is jön, hogy lámpa híján mi a forgalmi rend. A trükk az, hogy mindig előre kell nézni, előre figyelni és gondolkodni. Tehát mire odaérsz, már képben kell lenned, nem akkor elkezdeni agyalni azon, hogy most miylen úton is vagy...
A rendőrnél az alapszabály: ha bármilyen módon elütnéd vagy nekimennél (karjának, testének, stb...) akkor tilos. Egyébként meg vagy el tudsz úgy menni hogy ne üsd el, vagy még int is :)
Ha olyan a szitu, nem is standard karjelzéseket használ, hanem olyanokat amik mindeninek egyértelmű.
Gyakorolni kell, másképp nem megy, és igen, gyakorlással lesz jobb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!