Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A tapasztalt rutinos vezetőkre...

A tapasztalt rutinos vezetőkre is rádudálnak néha mások?

Figyelt kérdés

3 hónapja van jogsim, és nem mindennap vezetek. A vezetés szerintem nem olyan rossz, de azért sokat kell még vezetni, hogy jól menjen.

De, sokszor elmegy a kedvem a vezetéstől. Nem v ezetek bénán, csak nem úgy, mint aki profi, nagy gázzal kifordul a főútra, és bevág a messziről jővő kamion elé és a hasonló mutatványok.

És amikor T-s autót vezettem az oktatóm erre is mondta, hogy mikor ránk dudált a mögöttünk álló, hogy miért nem vágtunk ki a sor elé akkor az oktatóm ezt mondta: "ne zavarjon, ha dudál villogtat, mutogat mögötted, mert ha miatta kimész, és neked jönnek, akkor Ő röhögve fog elmenni melletted, Te meg össze törtél kapásból 2 autót..."

Meg volt, hogy indexeltem, és lassan mentem, hogy am ögöttem lévő aki jött vagy 60nal, én lassítottam 40-35 re, hogy beálljak az utca melletti kapu bejáróba, ami az utcától volt kemény 10 méterre erre azt hitte, hogy nem mentem le az utcán, és rám dudált, majd elviharzott.

Szóval szerintem nem látszik annyira nagyon, hogy egy béna kezdő hülye gyerek lennék, de mégis úgy érzem, hogy mindenki látja már messziről, hogy "milyen pancser csak 3 hónapja van jogsija"

Az ilyenek azoknak is dudálgatnak, villogtatnak, akik már nagyon tapasztalt rutinos vezetők, és évek óta vezetnek, vagy majd ha én is olyan leszek, aki kivág a kamion elé, akkor majd nem fog senki rám dudálni?

2011. szept. 20. 17:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Az ilyenek addig pattognak, ordibálnak, dudálnak másoknak, amíg egyszer egy pirosnál a másik autóból ki nem száll néhány tetkós bűnöző, és jól meg nem agyalják a hülye fejét!
2011. szept. 20. 18:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen. Én például a középső ujjam felmutatásával szoktam megköszönni a nemes gesztust.
2011. szept. 20. 18:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, így van,ahogy mondod, a rutinosabb sorőrökre is rádudálnak. Nem baj, ha úgy érzed, hogy lassabb vagy, nem kell "kivágni", ahogy mondtad a főútra, ez nem tapasztaltság, hanem "idegbetegség", amikor ilyet csinálnak.B ár a túlontúl nagy óvatosság is lehet baleset veszélyes, de úgy gondolom, az írásodból, hogy inkább körültekintő és megfontolt vagy! Nem baj, ha egy autó rád dudál. Ha olyan esetben dudál rád, amiből tudsz tanulni, akkor tanulj belőle, ha meg csak egy idióta, akkor ne is törődj vele, illetve ebből is tanulhatsz, hogy a mögötted lévőre is állandóan figyelned kell! lesz sajnos még ilyen. Amikor én vezetek, nem csak előre nézek, hanem hátra is, és oldalra is, már megszoktam, hogy kanyarban a velem szembe jövők átlépik a felező vonalat, nagyon sokan nem ismerik a jobbkézszabályt, de ez csak egy példa. Mindenre oda kell figyelni! Ha valaki jön mögöttem 120-al, és el akar menni, akkor inkább lehúzódok teljesen jobbra, lassítok, és indexel segítek egy rosszul belátható kanyarban mutatva, hogy mehet, ha ennyire akar menni, had menjen.... Szóval ne vegye el a kedvedet, a sok nem is tudom, "minek nevezzem" Én szinte nap mint nap szembesülök vele, hogy pár esetben csak rajtam múlott, hogy a másik hibájából nem lett baleset. Figyelj oda, vezess szabályosan, körültekintően. Balesetmentes vezetést kívánok neked és kívánom, hogy lelj örömet a vezetésben!
2011. szept. 20. 18:10
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Egész egyszerűen le kell szarni őket, mintha ott se lennének. Nagyon igaza van az oktatódnak. Én még idegesíteni is szoktam az ilyen marhákat :D
2011. szept. 20. 18:12
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Rám még soha nem dudáltak. 2 és fél éve van jogsim.
2011. szept. 20. 18:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez a típus mindenkinek dudál. Hajmeresztő dolgokat csinálnak, idegbeteg módon vezetnek és azt szeretnék ha egyedül lennének az úton. Mondjuk ilyet néha én is érzek, leginkább őket nem szeretném látni. Tegnap reggeli jelenet: Margit utcai szlalom pályán egy kedves ember lassított, hogy leengedje a járdáról a forgalomba visszatérni kívánó társát. Mögüle az idegbeteg tövig nyomva a dudát kivágott úgy, hogy közben szemben jöttek. Nem rajta múlt, hogy nem lett baleset.
2011. szept. 20. 18:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Jófej az oktatód, igaza van! :)
2011. szept. 20. 18:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Leírásod alapján elég korrekten vezethetsz, inkább baleset nélkül, mint sok koccanással meg balesettel! Vannak kereszteződések felénk is ahol tudom hogy hamar vált a lámpa, már bement egy jópár autó a kereszteződésbe, nekem még zöld de megállok, mert látom hogy nem érnék át, hanem a kereszteződés közepében állnék meg az előttem lévő után, erre a mögöttem lévő f.szorrú rám dudál mert nem tudja a hülye hogy nem érne át. Nem kell az ilyen hülyékkel foglalkozni. Ha nem vagy benne biztos hogy kiférsz ne kanyarodj ki, épp az ilyen dudáló f.szok miatt van a balesetek nagy része. Nekem sikerült eddig 12 évig balesetmentesen közlekedni a sok hülye mellett. Reméljük neked is sikerül.
2011. szept. 20. 21:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Természetesen radudalnak. Nagy az Isten állatkertje. Amit irtal, szerintem talán egy kicsit észrevehető egy több eve vezetőnek, h valaki kacsazik előtte.. Sejthető, h nincs rutinos, de nem 2 mp-ből, hanem többől. Nyugodj meg, te igy is ügyes vagy. Akik dudalnak, azok 3 hónapos jogsival sem voltak százasok. Állatok ők inkabb. Türelmetlenek. No meg a magyar mentalitás ...
2011. szept. 20. 22:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Semmi para.Én két éve vezetek rám dudáltak már.És tanulok belöle ha tényleg én b@szarintotam el akor tanulok belöle ha nem max megnézem a közepes ujjamal hogy meröl fúj a szél.én még nem dudáltam egyszerse.(ha akartam volna se tudtam volna mert nincs dudám:-))stex
2011. szept. 22. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!