Miért hiszi azt sok ember hogy a BMW a legjobb autó a világon?
Kedves Szicso!
3 dolog:
1) gratula az autodhoz, jo kis gep
2) te is tipikusan azok koze tartozol, akik bekajaltak ezt a bakelit dolgot. jobb ha tolem tudod, ez egy varosi legenda, talan az egyik legnagyobb. a bakelitrol szolo hanganyagnak van egyfajta "melysegerzete", ha korul akarnam irni kb. olyasmi, mint egy filmnel a kep szemcsezettsege, amitol olyan filmszerunek tunik, szemben mondjuk egy tv-s vagy csaladi felvetellel. szoval a bakelit tenyleg mas egy picit, mint a cd, meg a pendrive...de, es itt jon a nagy de: k*rvara nem jobb minosegu! ezt szereti hangzotatni mindenki, csak ez egy netto hulyeseg. a digitalis formatum, ha vesztesegmentesen van kodolva (wav, ape, flac, stb) eppenseggel jobb minosegu, mint a fekete lemez :)
3) a 20-25 eves bimmerek nem vernek oda MINDEN 10-15 eves autonak. sot, a 10-15 eves bimmerek se vernek oda minden veluk egykoru autonak. mindig is voltak, vannak, es lesznek atlag, kiskobcentis, varosi autok, es ezek vannak tobbsegben, ezeket nyilvan a legtobb bmw sok szempontbol megveri, de akar francia, olasz, japan, brit vagy amerikai autokat nezunk, a bmw-nek mindig is megvolt, megvan es meglesz az ellenfele, ahol mar nem olyan egyertelmu, hogy melyik a jobb. ertem en, hogy fan vagy, meg markahu, en is az vagyok, csak nem bmw-s es nem nemetautos. a bmw jo autokat gyart, manapsag nagyon jo autokat kinal a felso kategoriaban foleg, de hogy a legjobb auto lenne a vilagon? kotve hiszem. egyesek szamara, talan.
Kedves utolsó:
Ez nem egy népi hiedelem! Egy laikus emberként (szavaidnál fogva ezt gondolom rólad- nem rossz értelemben) ezt így gondolod persze! Ez olyan hogy az se mindegy hogy MP3-as lemez vagy Audio cd! Az Audio CD-nek jobb a hangzása mint egy MP3as lemeznek! Ebből kifolyólag lehet következtetni arra hogy a tömörített hanganyagnak sokkal szarabb minősége van mint egy normál átlag hanghordozónak! Ha megnézed egy bakeliten 4-5-6szám van MAXIMUM! De ha ezt félre tesszük : én mondhatni hétköznapiasan használok bakelit lemezeket és ha nem botfülü az ember érzi a kettő közt a különbséget (ez olyan mint hogy pl.: szobai erőstő és szobai erősítő között is megvan a különbség: Egy SONY erősítő sokkal szebb hangot ad ki mint egy videoton... csak a laikus embernek az esik le hogy: erősítő-erősítő egyre megy,csak hangot erősít!) Ez nem így van! (BOCSÁNAT AZ OFF-ért)
Visszatérve: amint mondtam is- NINCS OLYAN HOGY LEGJOBB AUTÓ A VILÁGON! Minden autónak megvan a maga extrája/stílusa/presztizse!
De azért beláthatjuk hogy egy VW-t egy Opelt egy Suzukit egy Fiatot nem számíthatunk a BMW mellé mert a BMW az egy egészen más világ! Ezeknek a márkáknak köze nincs a BMW-hez!
Ha jól megnézed nem hiába szokták ezt a 3 márkát MINDENHOL külön szedni: AUDI,MERCI,BMW! Ezek az autó piac vezető márkái! Ezért vannak megbélyegezve mint PRESZTIZS autók!
Pont ma olvastam egy cikket ahol leírták hogy a BMW sokkal több autót adott el ebben az évben júniusig bezárólag mint a Merci és az Audi! januártól-júniusig 690ezer db autót vittek el a BMW-től (csúcskategóriás gépeket)!!
És nem a márkát majmolom,mivel például egy régi Golf is lehet elég jó autó,de mégsem BMW!
Ezt nem lehet elmagyarázni,ezt érezni kell (ha megteheti valaki akkor 2hónapig vezessen egy VW passatot és 2hónapig vezessen egy új 5-ös BMW-t)! Megérzi a különbséget!
Kedves Szicso! Naja, aztán meg üljön át egy Maseratiba, és ha csak nem megrögzött bmw-b*zi, akkor siman lehet, hogy jobban fogja szeretni.
Teljesen felesleges a BMW-t igy kiemelni. Jo autokat gyart, de a kva sok elektronikai cuccon kivul, ami mind csak a felesleges luxust szolgalja (savelhagyas figyelmezteto, tabla felismero, stb... minek?? annak valo, aki nem tud, vagy nem akar vezetni) nem tud semmi olyat felmutatni, amit egy Mercedes, Lexus, Audi, Maserati, vagy ujabban akar egy Infiniti ne tudna felmutatni (biztos ki is hagytam parat).
Szal ez igazabol a penzrol szol. 20-30-40+ milliobol nem nehez jo autot faragni, a legtobb nagy konszern (es nehany kisebb gyarto) kepes ra. Aki ezt nem kepes belatni, az bizony markab*zi. Tudom en, h milyen az, magam is az vagyok, mint mondottam, de attol ezeket a dolgokat meg kenytelen vagyok elismerni en is.
OFF: Az audio temahoz meg annyit, h nem, nem vagyok laikus, nem veletlenul irtam le azt, amit. Az a gond, hogy erosen kevered a fogalmakat, a digitalis/analog hordozo meg a tomoritett/tomoritetlen hanganyag koruli fogalmakat.
Tehat meg egyszer: a bakelit nem jobb minosegu, mint egy pendrive, hanem forditva (van meg ra a lehetoseg), de ez nyilvan attol fugg, hogy mit teszel a pendrivera. De errol nem vitatkozom tovabb, egyreszt, mert nagyon is jol tudom, hogy mi a temaban az igazsag, masreszt meg mert ne offoljunk szet egy autos topicot.
/OFF
az audi is van olyan jó
de a lamborghini aventador mellett meg ELBÚJHAT!!!a bmv
Azért a 3 német autó a legjobb a világon mert benne van a Német csúcs technika és a német precizitás ...
mellesleg a 3 nagy közül is BMW AUDI MERCEDES ..
szintén nagyon jó mindhárom és megbízhatóságban is ezek a legjobbak !!.
és a sok irigy mondja azt hogy a japán szarja jobb bármelyik Német autónál !!!
mert az AUTÓ AZ NÉMET !!
"mellesleg a 3 nagy közül is BMW AUDI MERCEDES"
te valami ótvar nagy kretén lehetsz, mert még írni sem tudsz értelmesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!