Hogyan mérik le az autók gyorsulását?
Ugye minden autónak meg van adva egy gyári adat,hogy hány másodperc alatt gyorsul 100-ra.
Ezt hogy mérik le?Pörgő kerékkel indulnak?Vagy hogy van ez az egész procedúra?
Vagy nem is mérik,hanem kiszámolják?
ez jó kérdés, meg például ezeket vajon manuális váltós kocsikkal csinálják-e? mert ugye ott időbe telik a váltás
De szerintem ezt élőbe próbálják.
Egyszerű a helyzet.
Általába közepes fordulatszámról indulva, a kuplungról leugorva, és egyből padlót nyomva, tehát pörgő kerékkel.
És GPS-el mérik le, vagy van külön erre épített időmérő.
Ez egy 6400-at forgó motornál azt jelenti, hogy 1-esbe kinyomott kuplunggal 4000 körül tartod a fordulatot, ekkor ugorsz le a kuplungról.
De ez mind mind függ a gumik, és az erőátviteli berendezés (tengelykapcsoló állapotától)
Szerintem is annak van csak értelme,ha egy jóképességű tesztvezető csinál egy tesztet vele.Kiszámolni értelmetlen.Amellett,hogy nehéz is kiszámolni még valami átlagértéket kell venni a különböző körülmények miatt.
Amit látsz egy autókereskedésben az azt mutatja,hogy mire képes kb.Pl. nekem van 2-es gti golfom,semmi extra csak jól karban van tartva és,ha nagyon ügyes vagyok,7 másodperc alatt felgyorsulok 100-ra,a könyvébe meg 8.1-et adtak meg.Végsebességnek 208 van megadva,de entem már vele 230-cal is.
A hivatalos tesztadat már nem futópados itt is mint a fogyasztásnál?
A német autóknál amúgy ex-rallys piloták (voltak) zömében, és nekik (a német cégek) van saját erre (is) épített tesztpályájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!