Tudom , nem ajánlott, de ha úgy csinálom mint a csávó a videón, tehát nem recsegnek a fogaskerekek, nem akad, csak simán beteszem, akkor nem okozok kárt, nem?
Amugy meg ha érdeklődsz az autók iránt, elmondanád hogy milyen tárcsáról beszéltél?
2011. júl. 3. 21:06
32/49 anonim válasza:
(Amit kímélni szeretnél.)
Bakker, ennyi erővel ne fékezz, hanem 5-ből próbáld meg betenni 3-ba, és akkor ügyike vagy mert nem koptatod a fékbetéted meg a FÉKTÁRCSÁD. Ez eddig nem jutott eszedbe?
Sok sikert a gyakorláshoz!
2011. júl. 3. 21:10
33/49 A kérdező kommentje:
Nem értem miért nem lehet normálisan válaszolni, a 20 válaszolóból 3 tudott normálisan, ez elég silány eredmény, de nem is érdekel, felőlem törölhetik a kérdést............
2011. júl. 3. 21:11
34/49 anonim válasza:
Idióta vagy csak ennyi a válaszom!
2011. júl. 3. 21:15
35/49 A kérdező kommentje:
Egyébként itt mindent leírnak valóban, ajánlom mindenkinek aki lehurrogott:
A probléma az, hogy a kuplung nélküli váltáskor alakulhat úgy, hogy a kelleténél nagyobb igénybevétel éri a fogak felszínét, amit nem erre méreteztek. Ezért előfordulhat fogtörés, illetve a fáradás következtében a fogak felszínéből kis kagyló alakú fémdarabok törhetnek ki. Egyszerűbben szólva: a váltó tönkremehet, lényegesen hamarabb, mint az normális lenne
2011. júl. 3. 21:32
37/49 anonim válasza:
Tekintve, hogy milyen ritkán lehet tényleg szükség a kuplung nélküli kapcsolás tudományára (elszakadt bowden, elfolyt hidraulikaolaj), szerintem nincs sok értelme elsajátítani, de jó móka és javítja az autókezelési érzékeket, ráadásul, ha már elég jól megy, az ad egy kellemes sikerélményt. Szerintem csak akkor kísérletezzen vele, ha nem bánja, hogy néha megreccsenti a váltót, elég rutinos sofőr ahhoz ahhoz, hogy vezetés közben ilyesmire is odafigyeljen és elég lelkes autórajongó ahhoz, hogy megtanuljon egy alapvetően felesleges technikát. Ugyanis kuplung nélkül az elindulás is elég nehézkes (járó motorral, kuplung nélkül üresből egyest kapcsolni reccsenés, szinkrondarálás nélkül nem nagyon lehet), ezért várhatóan nem fogja autóját meghibásodott tengelykapcsolóval túl hosszú utakon használni.
2011. júl. 3. 21:33
38/49 A kérdező kommentje:
Majd odaírta, hogy :"Jó próbálgatást" :)
2011. júl. 3. 21:34
39/49 anonim válasza:
és énis odaírtam
2011. júl. 3. 21:35
40/49 A kérdező kommentje:
Az, hogy megreccsenti e a váltót, csak gyakorlat kérdése. Én többször szórakoztam már vele, egyszer nem recsegett, mert nem erővel toltam be, hanem ha éreztem, hogy most nem jó, akkor inkább kupplungal tettem be, majd újra próbáltam. Ezzel megóvtam a váltót, de mégis próbálkoztam vele. Ennyit erről ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!