Ha kupplung nélkül váltok, okozok kárt az autónak?
Mielött válaszolnál:
http://www.youtube.com/watch?v=jLw0hAtOik4
Tudom , nem ajánlott, de ha úgy csinálom mint a csávó a videón, tehát nem recsegnek a fogaskerekek, nem akad, csak simán beteszem, akkor nem okozok kárt, nem?
Tekerj már 2:30-hoz! Olyat darál, hogy rossz hallgatni.
Figyelj már! Letörne a bal lábad, ha benyomnád a kuplung pedált? Apád is jobban örülne szerintem ha nem vágnád TK-ra a váltóját hidd el nekem. Egy hülye százat csinál.
A kérdésre: IGEN, KÁRT TESZ BENNE!
"Gondolom kíméli a tárcsát :)"
Gondolom hülye vagy, és nem volt még szerkezettankönyv a kezedben.
Ennek értelme kb. 0. Viszont mire megtanulod, hogy a saját autód milyen fordulatszámon engedi ki sebességből a gépet fogaskerékszámlálás nélkül addigra szét is cseszted a váltót.
De amúgy tényleg, mire jó ez? Aki normálisan tud váltani annak egy kuplungszerkezet kibír 300.000 km-t simán hozzányúlás nélkül... Akkor?
Észrevetted hogy visszaváltásnál használja a kuplungot?
A régi motornál volt ún félautomata váltó, ez annyit tesz hogy felfele lehetett kuplungolás nélkül is váltani, de vissza csak kuplunggal.
Lehet hogy ebben a kocsiban is van valami hasonló szerkezet ami ezt engedi, de ha nem akkor garantáltan tönkremegy a váltó.
Egyrészt, ha tudnál kicsit is angolul, akkor DIREKT darál rajta.
Másrészt, probléma nélkül megcsinálom, anélkül hogy darálna kicsit is.
Harmadrészt, visszaváltáskor sem használja a kuplungot, gázfröccs, és utána teszi be.
Tehát mielött bárki is kommentelne, elöbb tanuljon meg 1 idegennyelvet annyira hogy értse is, és ne induljon ki egyből a hülyegyerek apuci autóját tönkreteszi, mert baromira nem ez a helyzet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!