Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha valakit átvert az autókeres...

Ha valakit átvert az autókereskedő, és egy balesetveszélyes autót adott el a személynek, az ellen lehet jogi eljárást kezdeményezni?

Figyelt kérdés
Haveromék vettek egy kocsit, a szervizben derült ki hogy balesetveszélyes, még ha nem is csináltatnák meg se engednék ki a kocsit csak tréleren. Ha nem mennek szervizbe vele, akkor most is közlekednének a balesetveszélyes kocsival. Lehet esetleg valami jogi eljárást kezdeményezni az autókereskedő ellen?
2011. jún. 27. 17:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
jó de már azóta mentek vele kb 300km-t, mégsem tűnt fel nekik, csak mikor elvitték a kocsit szervizbe.
2011. jún. 27. 21:30
 12/15 anonim ***** válasza:

300 km alatt azért fel kéne tűnni egy "balesetveszélyes" hibának. Nehezen tudok elképzelni olyan súlyos hibát az autón, amit ne lehetne észre venni.

MI lehet ilyen veszélyes?! Kormányműm futómű fék probléma?

Futómű szétesés előtt elég hangosan tudatja, hogy nem minden oké.

Kormányműnél nagy holtjáték, pontatlanság, illetve ez is tud hangos lenni.

Rossz a fék ? Első 50 méteren ki kéne derülni, hogy nem fog rendesen, korhol.

De olyan esetben, ahol bizonyítható, hogy a hiba már fenn állt amikor megvették, és valószínűsíthető, hogy az eladó tudott róla, még se szólt, lehet helye egy ki per patvarnak, ami elhúzódik évekig.

Első körben meglátogatnám a tisztelt kereskedőt és választás elé állítanám.

2011. jún. 27. 21:37
 13/15 A kérdező kommentje:

én nem tudom hogy mi a balesetveszélyes, talán valamit a lengéscsillapítónál vagy a fékeknél mondtak nekik nemtom.

Ezen kívül még hengerfejes a kocsi, a hűtőbe olaj került(nemtom pontosan leírni) a kézifékkel is van valami, hát na mondták nekik hogy így balesetveszélyes, amúgy els körben 180ezer a javítás, és nem tudom mennyi lehet majd még ha mindent megjavítanak.

2011. jún. 27. 21:49
 14/15 anonim ***** válasza:

Ami annyira balesetveszélyes, az lehet kormánymű, fékrendszer, futómű vagy rohadás/rozsda. Mondjuk én sem engednék ki olyan autót, aminek úgy át van rohadva a lemeze, hogy majdnem beszakad a futómű.

Kombi Wartburgot láttam így "összeomlani", egész életre szóló tanulság volt.

2011. jún. 27. 21:50
 15/15 anonim ***** válasza:

A helyzet az, hogy az adásvételiben benne van, hogy "jelen megtekintett állapotban" illetve hogy " eladó garanciát nem vállal".

Innentől kezdve még ha be is perelnék, hogy tudná bárki bizonyítani, hogy az eladó tudott a hibáról? Az eladó nem autószerelő....

Már elnézést de ha valaki olyan felelőtlen hogy használt autót állapotfelmérés nélkül vesz, úgy hogy még aknába sem nézett alá.... mit is mondjak erre....

Lehetni lehet pereskedni, de sok értelme nincs. Ráadásul ha jól értem olcsóbb autóról van szó, pár száz ezer ft-os kocsinál többe fog fájni az ügyvéd 5-10e ftos órabére mint amennyit az egész ér...

2011. jún. 27. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!