Ha valakit átvert az autókereskedő, és egy balesetveszélyes autót adott el a személynek, az ellen lehet jogi eljárást kezdeményezni?
Hát mondjuk szerintem ilyen nincs! tudod ilyen szlogen hogy: REKLAMÁCIÓT A PULT-TÓL VALÓ TÁVOZÁS UTÁN NEM FOGADUNK EL!!!
Mivel ha még megvásárlás előtt megnézették volna az autód haverodék akkor valószínű még KP kifizetése előtt megtudják hogy van-e ilyen hibája... És akkor nem veszik meg,de mivel megvették így és csak utólag nézették át... Ráadásul ha magánszemélytől vásárolták akkor neccesebb a dolog!
Legalábbis én így tudom! (Javítson ki valaki ha rosszul tájékozódom ez ügyben)!!
Szerintem kereskedőtől vásárolták, de miért lenne neccesebb magánszemélytől?
Amúgy azért nem vitték el megnézetni, mert az apja külföldön dolgozik, és hát nem volt idejük elvinni átnézetni, viszont rossz volt az ajtózár, így direkt mostanába elvitték szervizbe, és ott átnézték így teljesen.
Ok nem lehet reklamálni, de ha belegondolsz eladott egy balesetveszélyes kocsit, bármikor történhetett volna valami, főleg meg úgy ha nem viszik szervizbe. Szerintem mások életével játszani nem vicc... Ő ezek szerint viccre vette...
Olvass el egy adásvételit, ott vannak rajta az eladó és a vevő kötelezettségei.
Az eladónál tudtommal szerepel, hogy "a vevőt a hibákról tájékoztatta".
Ha ez nem történt meg, akkor biztosan lehet vele valamit kezdeni, ha más nem, akkor megkérdezni a területileg illetékes fogyasztóvédelmiseket, hogy mi a teendő.
hát nemtom azt mondja benne van, am nem értesítették a hibákról, eleve nem vettek volna meg egy balesetveszélyes kocsit, a szervizben is azt mondták hogy jegyzőkönyvet készítenének, és max trélerrel engednék ki a kocsit.
Esetleg nem kellene egy jegyzőkönyvet kérniük a szervizben a hibákról, meg arról hogy ilyen állapotban van a kocsi? Meg esetleg az alktrészeket ha elkérik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!