Balesetveszélyes céges autót adtak, mit lehet tenni?
Férjem "új" céges kocsit kapott... nem működik az index, hiába tartja egyenesen a kormányt az autó önálló életet él, a fék alig fog, ha becsapja az ajtót majd kiszakad a hátsó ablak helyén lévő lemez...
Miutánt ment egy kört e csodajárgánnyal /csoda, hogy eddig mindenki kiszállt élve belőle/ szólt, hogy ez az autó nem igazán alkalmas a célra. Tudják. Igen, ezt is, ezt is, jah, hát ez régi baja... nincs pénz...
Milyen jogszabály vagy törvény vonatkozik ilyen esetekre? Köteles a munkavállaló egy ilyen állapotú autóval járkálni?
Örüljön hogy kapott.
Apám saját kocsival jár pedig már 15 éve egy cégnél dolgozik és benzinpénzt se mindig kap.
Nem tudom mennyire ért hozzá a férjed, de amit otthon meg bír csinálni, kis pénzből a kocsin, azt érdemes lenne, tudom, hogy nem az ő feladata, de mivel ő jár vele, ezért érdemes.
Csak ne járjon úgy, mint szegény motoros rendőr...
Köteles a munkavállaló??
Minden civil köteles indulás előtt meggyőződni a jármű forgalomra alkalmasságáról.
Elindulás után már mindenért egy személyben ő felelős.
Persze megértem a szorult helyzetet, ha kifogásokat emel gyorsan találnak helyette olyat, aki vállalja a kockázatokat.
köc sög ge ci multik
haver a metronal(kecskemet) dolgozik 2 éve valami fejes ott
a férfiak ford mondeót
a nők fiat grande puntot kaptak
VADI ÚJAKAT
vállalati autónak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!