Szabályos -e az, ha három 150cm feletti személy és három 3éves kort betöltött kisgyermek ül az autóban (tovább lent)?
...úgy, hogy a hátsó üléseken -ahol csak két pontos biztonsági öv van- ül az egyik 150cm feletti személy, továbbá a három kisgyermek úgy, hogy két kisgyermek egy biztonsági övvel van rögzítve, és egy kisgyermek a gyermekülésben ül.
(úgy hallottam, hogy két 3 évnél idősebb gyermek 1 felnőttnek számít ha egy 2 pontos övvel vannak rögzítve)
kérem csak az írjon aki biztosan tudja a választ. köszönöm!
még 1 kérdés lemaradt:
ha a hátsó ülésen nincs gyermek ülés, és két kisgyermeket egy övvel rögzítenek, + a harmadik kisgyermek csak egyedül ül és egy övvel van rögzítve, + még hátul ül egy felnőtt
Lehet szabályos, az adott eset eldöntéséhez 46. § (2) és 48. § (8) tanulmányozását ajánlom.
00:08
köszönöm a linket!
a többi hozzászólást is köszönöm, bár látom volt aki el sem olvasta a kérdést. 2 pontos övről írtam, az nem tör gégét. továbbá kértem, hogy csak az írjon aki biztosan tudja a választ.
és igen, jól hallottam mert idézem: "Két 10 éven aluli gyermeket - ha az általuk elfoglalt ülésen a gyermekbiztonsági rendszer használata a 48. §-ban foglaltak alapján nem kötelező - egy személynek kell tekinteni."
...és igen tudom, hogy ez így nem túl biztonságos, de nem ez volt a kérdés
köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!