Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van valami törvény vagy szabály 3 év alatti kisgyermek láthatására vonatkozóan?
Az apukanak van lathatasi engedelye, tehat a birosagon tudsz valtoztatast kerni, viszont az uj elettarsa nem lehet ok, csak abban az esetben, ha alkoholista, vagy droggos, vagy veszely jelent a gyermek szamara.
Inkabb csaladon belul kellene ezt rendezni, mivel semmi baja nem tortenik a gyermeknek, ha szeretet kornyezetben no fel, es nem tapasztalja a "haborut". TEhat most ebben a korban konnyen elfogadja az apja elettarsat, akkor, ha erzi azt, hogy szereti, viszont nem tesz jot a gyermeknek, ha mar elotte vitak folynak, vagy pl. azt a szemelyt kritizaljak, mivel a gyermek felfogja azt, es felni fog.
TEhat jo lenne ezt atgondolni, es ugy megoldani, de ne a gyermek elott, mivel lelkileg fog serulni!
Én is elvált anyuka vagyok, az új barátnő pofikájába szívesen beletörölném a bakancsom talpát (hosszú hogy miért), más nő nem zavarna, csak erről van igen rossz véleményem. De a saját utálatomat nem vetíthetem ki a gyerekre úgy, hogy nem engedem el az apjával.
Ha az ez új asszonykája ellen nincs olyan kifogás, hogy konkrétan veszélyben lenne a gyerek, így nem hiszem hogy lenne bármiféle tiltás..
Nem tilthatod el tőle/tőlük.
Maximum annyit kérhetsz, hogy éjszakára vigye haza, hogy a saját ágyában aludjon. De ezt is csak addig amíg a gyerkőc el nem múlik 3 éves.
A saját véleményem az, hogy szép lenne, hogy egy édesapától azért tiltanák el a gyerekét, mert az anyukának nem szimpatikus az "új". Addíg, amíg nem drogos/alkoholista vagy egyéb más deviáns viselkedést nem tanusít az "új", illetve amíg nem agresszív a gyerekkel addíg nem lehet és nem is kell tiltani.
Én azt mondom, hogy próbálj meg felülemelkedni a saját érzéseidet a gyermeked érdekében. Igen, ez marha nehéz... Tudom. Én is hasonló cipőben járó Anya vagyok egy szintén 2.5 éves gyermekkel. Nagyon nehéz, de muszáj. Ha nem veszélyezteti testileg a gyermeket és az Apának nem csak egy kis futókalandja ez az "új nő", akkor a gyermekednek semmi gondja nem lesz. És ha Neked lenne új élettársad, számodra is rosszul esne, ha az Apa találna ki mindenfélét, hogy miért nem jó ez így, miért unszimpatikus az új választottad vagy miért nem jó a gyereknek, ha Veled és új társaddal van. Mindig próbáld nézni a másik szemszögéből a dolgokat és helyezd minden érzésed elé a gyermeked érdekeit. De ne úgy, hogy a gyerek érdekei fogva vezeted le a benned lévő feszültséget, mert ez a legrosszabb. Az Apjának joga van a kicsihez, csak úgy mint Neked. Beszéljétek meg, ha valami nagyon zavar Téged (pl ne dohányozzon a gyerek jelenlétében vagy bármi ilyen ok) de ne próbáld eltiltani ilyen miatt Tőle a gyermekét.
Sok kitartás és erőt kívánok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!