Milyen varosi autot ajanlottok (1.2-1.4 ccm kategoriaban), amivel neha elmehetunk hosszabb utra is? Jobb a benzines vagy inkabb diesel? A csaladban negyen vagyunk. (ket kisgyermek).
szia!
Én 5ajtos stilót ajánlanékneked az 1,2 es motor is elég pörögös és ha kell akkor szedi a labát. De az 1,4 - 1,6 os motor fogyasztása is vállalható. Én városba járok nap mint nap egy 1,6 ossal 8liter körül van az átlagom. 1,2esel olyan 5-6 körül ellehet lenni. Én diselt nem javasolnék, mert már az árkülönbözet nagyon sok, de a benzin - disel árköztti különbség most már elég csekély.
Városba dízelt ne. Stilo ahogy írták jó választás, ha kevesebb lovét szánsz rá akkor ott az 1 es Bravo.
Kategóriájában ezek a legfelszereltebb kocsik, na meg nem olyan dög unalom mint egy vw vagy egy opel.
Honda Jazz. Tökéletes családi autónak. Lehet bele pakolni, ha kell dinamikusan is lehet vele közlekedni, megbízható, keveset eszik. Van 1.2-es, 1.4-es motorral is. Ha a dinamizmus fontos akkor utóbbit ajánlom, viszont az 1.2-es takarékosabb.
nos, kétlem hogy elegendő futótáv kell neki, inkább idő, amit a dízeleknél a turbó miatt amúgy is hagyni kéne inditás után, leállítás előtt, de persze az az 1-2 perc nem elég az üzemi hőmérséklet elérésre.
ellenben nemtom te milyen városban laksz, de itt nálunk szegeden bőven van esélye a motornak bemelegedni, kivéve ha tényleg a szomszéd utcába mész, de oda minek autó...amíg meg nem meleg, nem kell taposni neki, ennyi.
én tuti dízelt vennék városi rohangálásra, még ha nem is ideális a motornak, a szervizköltségre bőven futja a tankoláson megspórolt pénzből.
persze ha valakinek tényleg arra kell, hogy A-ból B, B-ből C, és így tovább, 5-8 perces távokkal és mindenhol ott maradván 10-20-30+ percet, akkor problémás lehet, de ez a fajta használat igazából semmilyen motornak nem tesz jót, oda jobb volna 1 bicikli :)
vagy max 1 robogó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!