1.5 dCi Renault Clio Campusba jó az ELF 10W40 Competition STI motorolaj, vagy mindenféleképp az ELF 10W40 Turbo Diesel olajat vegyem meg?
Figyelt kérdés
2011. okt. 22. 10:05
1/9 anonim válasza:
10w40 sti: "Korszerű benzin- (többszelepes, turbófeltöltésű) és dízelmotorokhoz (szívó és turbófeltöltésű), személygépkocsikban és könnyű haszonjárművekben egyaránt."
ezek szerint jó bele, forrás: olajsziget.hu
Reklám:
2/9 anonim válasza:
nézd meg hogy rajt van-e a hozzá szükséges minősítés
3/9 anonim válasza:
5W-set vegyél! Egyáltalán nem kötelező a méregdrága ELF olajat rakni bele.
4/9 A kérdező kommentje:
160 ezernél vagyok, azért inkább 10W-set veszek, csak hogy td, vagy comp.
2011. okt. 22. 15:14
5/9 anonim válasza:
Hát nem tudom, az 5W-t nem szabadna elspórolni az autótól.
6/9 anonim válasza:
Bizonyos futásteljesítmény után szoktak "sűrűbb" olajat ajánlani, hogy a motor kopásával ne kezdje el mértéktelenül enni az olajat. 5w40 <> 10w40 között igazából csak a hideg állapotban levő sürűség és a vizskozítás más, melegnél kb ugyanaz. Ha nem eszi az 5w olajat nagyon akkor maradhat szerintem.
A sűrűbbnek akkor lenne értelme ha a gyári előírás pl 5w30 és 250 000kmnél már 10w40et raknak bele.
7/9 anonim válasza:
Amikor 150 ezres Cliot hajtottunk, gyakorlatilag semennyit nem evett az 5W-s olajból sem. Jó, nyilván nem mindegy, hogy használja az ember.
8/9 anonim válasza:
Csak a legdrágább olajat tegyél bele. Hidd el meghálálja.
9/9 anonim válasza:
Ilyen érzékeny motorba ne tegyünk már 10w40 emberek. Gyári ajánlás is 5w40. Elkéne felejteni ebbe a motorba a szerelők kedvence 10w40 et. 5w30 vagy 5w40 ha eszi akkor pedig a hibát kell elhárítani nem sürűbb olajokkal trükközni. Jo motorba 400 ezernél is teljesen jó lenne az 5w30 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!