Melyiket válasszam? Swift/ Clio?
23 éves nő vagyok, autóváltás előtt. A max érték 1,6-7 M ft.
Ez mellett a két autó mellett vacillálok,mert fontos szempont az is, hogy ne kelljen messzire menni érte (soproni vagyok).
Ami a Swift mellett szól,az a sok extra, az olcsó alkatrész,az ára,(közel is van) ill. a 92 ló (most 90lóerős autóm van- Puma- persze tisztában vagyok vele ,h egy régi és egy új 90 lovas autó között sok különbség van.
Ami a Renaultot illeti, a fogyasztása(=dízel) , az évjárata ill. a későbbiekben való talán könnyebb értékesítése a szimpatikus (kb 2-3 évig szeretném megtartani).
Ti melyiket javasolnátok?
A Splash szutykos autó :D Hát még te se ültél autóba. Nem tudom miért kell leszólni egyes autókat, azért, mert egyik ismerősnek az ismerőse azt hallotta... Ha ferrárit veszel az is meghibásodhat, vagy talán az önjavító? Megjegyzem a Splash max pontot kapott az összes tesztre kivéve a gyermek biztonságra arra csak 4-et, se a Clio, se a Swift nem kapott annyit. Nekem 4 éve van Splash-em semmi baja sincs, kényelmes, keveset fogyaszt. Havernak Clio-ja van, és 2 évesen elszakadt a gázbovden, és folyt az olaj a váltóból. Ez csak egy eset, ezért nem szidom a Clio-t, attól is függ, hogy mennyire hajtják szegényt. Teszteken is csak jót írnak róla, a legjobb Suzuki szerintem.
Citroen? Sok rosszat hallottam a citroenekről. Nagyon jó a lengés csillapításuk, aztán töltesd a hidraulikát 30-40 ezerért.
Egyik se rossz választás, nekünk 9 évig volt Swift-ünk, ezidőalatt semmi baj nem volt vele, olyan mint egy Doxa.
Ha javasolhatom nézegesd az Sx4-eket is, azok közül is van bőven választék ebben a kategóriában, és nagyobb erősebb és magasabb mint a Swift, most Sx4-ünk van, 3 év alatt nem volt semmi baja, és kevesebbet eszik mint egy Swift, 6-6,5 literrel eljár, míg az újfajta Swift simán megeszi a 7 litert.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:17
Idióta magyar....láccik holt hülye vagy az autókhoz te is...a C3-ban szerintem mióta van hidraulika te gyökér?
Ennyi idiótát egy helyen, vegyed meg a SUZIKI-t azt örülj a fejednek azt ne csodálkozz rajta milyen hülye vagy...-.-"
Kedves előző, légyszíves kultúráld magad, a viselkedésed mindent elárul magadról...
Nem néztem még a C3-at, csak úgy tudom, hogy a citroenek többségének hidraulikus a lengéscsillapítója. Nem vagyok autószerelő, nem is érdekel. Másrészt szerinted a C3-ban nincs hidraulika? Akkor csak sajnálni tudlak, mert én még olyan kocsit nem láttam amibe nincs hidraulika. Néz utána, hogy mit jelent a hidraulika szó. Sőt pneumatikus részek is vannak, bár gondolom, ez már túl bonyolult fogalom számodra.
51%-os, hütsd már le magad!!!
ha számít a magbízhatóság olcso fenntartás kevés fogyasztás akkor egyértelű hogy suzuki. de ha nem akarsz olyan kocsiba ülni amit a p@rasztok leszólnak akkor clio.
nem akarom szidni a renault de olyan "jó" kocsi, hogy ismerös aki autószerelő nem vállalta el. ezek után már semmit nem kell írnom...
de ha nem akarsz 1-1 esetböl dönteni akkro nézd meg ezt a linket--> [link]
a renault a 10 legrosszabb márka közt van ott is hetedik helyen.. a suzuki a 10 legjobb márka közt van és ö is a hetedik helyen. kérdem én akkro miröl beszélünk ?! 51%-os, szitkozodás helyett ajánlom hogy menny be egy iskolába és tanulj egy kis jomodort.mert rádfér.
Ha szívni akarsz, a cliot veszel, ha boldog, kiegyensúlyozott, nyugalmas életet akarsz élni, akkor a stiftet. Nagyon jó kis autó az a stift. Az újat töréstesztje már jó, és megy mint a barom.
Valaki itt írta hogy a cégek inkább a cliot veszik. Ja mert az dízel és a cégek csak a gázolajat tudják elszámolni a benzint nem, de ne zavarjon. Ráadásul a stift alapból családi autó nem csináltak belőle dobozos változatot, míg a clioból igen sok dobozos változat készült, az összehasonlítás ebben a tekintetben tehát nem mérvadó.
Én biztos a stiftet venném, de ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz...
Háááát,köszönöm a sok hozzászólást,volt köztük sok érdekes,bár azért sokkal előbbre mégsem jutottam.
Ma ültem egy 86lovas dízel Clioba,meglepően jól megy,ha most azonnal kellene döntenem biztos azt választanám...
Hát majd meglátom,mindenesetre köszönöm a sok segítséget!
További sok-sok balesetmentes km-t, kinek a Swiftben ,kinek a Clioban;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!