Melyiket válasszam? Swift/ Clio?
23 éves nő vagyok, autóváltás előtt. A max érték 1,6-7 M ft.
Ez mellett a két autó mellett vacillálok,mert fontos szempont az is, hogy ne kelljen messzire menni érte (soproni vagyok).
Ami a Swift mellett szól,az a sok extra, az olcsó alkatrész,az ára,(közel is van) ill. a 92 ló (most 90lóerős autóm van- Puma- persze tisztában vagyok vele ,h egy régi és egy új 90 lovas autó között sok különbség van.
Ami a Renaultot illeti, a fogyasztása(=dízel) , az évjárata ill. a későbbiekben való talán könnyebb értékesítése a szimpatikus (kb 2-3 évig szeretném megtartani).
Ti melyiket javasolnátok?
Nehéz a döntés :S Ki kell próbálnom mindkettőt,majd akkor talán könnyebb lesz...
Mindig is ódzkodtam a "népautók"tól ugyanakkor a sok extra visszabillenti a mérleg nyelvét.
Most olvasgattam még népítéleten, a Cliokat (főleg ezt a 86 Le-set ) nagyon istenítik. Sztem sok különbség nem lehet a 92 lovas benzines és a 86 lovas dízel közt, bár ehhez annyira nem értek..
Hát nem egyszerű...mondjuk először is igy voltam ,akkor is két autó közt gondolkoztam,aztán találtam a Pumát ,amibe totál beleszerelmesedtem... Lehet most is ez lesz:)
Szia.
Van egy két tapasztalatom ezekkel a gépekkel. A cégnél ahol melózom cliók vannak(diesel) vezettem is őket mennek mint a mérgezett egér.Csak a kötelező szervízt kapják semmi extrát, kutya bajuk.
Én ugyan nem a suzuki gyárban jártam, hanem ahol a karoszéria elemeit préselték(Apostag) hát mit mondjak a májkrémes doboz vastagabb lemezből van az tuti.
Kb 2 hete törték össze 1 kollega suziját, hátulról bele zizzent 1 dobozos. Mentő, tűzoltó stb stb a kocsi a B oszlopig rommá tört kb a slusszkulcs ami még használható belőle.Tehát ennyit a "valószínű" jobb lett a töréstesztje!B@szhatod a nagyon jó kis pörgős motorját, mindenki ezzel jön, meg hogy olcsó hozzá az alkatrész! Kell is bele rendessen. Ez az én véleményem nem fikázás, az veszed ami neked szimpatikusab.
Mindenképpen a clio-t vedd meg,jobban jársz anyagilag is!1,5 dci fogyasztása 5 liter/100 km!!!Ráadásul szebb is a clio,masszívabb,elegánsabb, stílusosabb és megbízhatóbb is!!!
Suzukiról inkább ne is beszéljünk...
Ja,és nézd meg hány cégnek van flottában clioja,és hánynak swiftje,ez azt hiszem magáért beszél:D
Miért nem Splash-t veszel?
Kevesebbet fogyaszt a clionál, szebb szerintem mindkettőnél. Fiatalos, és sokkal modernebb. Például sokkal intelligensebb mint a Swift, főleg, hogy a Swift alvázára építették.
Már 3 éve használom a picikét, egyetlen hátránya, hogy kicsi a csomagtere, viszont sokkal nagyobb belülről, mint amilyennek látszik.
A SWIFT töréstesztje már 5 csillagos, ha minden igaz.
A SWIFT-re szavazok :)
Splash-t is felejtsd el.....mért kell szutykos autókat ajálgatni neki? Rokonnak van, 1 év után vitte szervízbe...
Még ez is nagyon megbízható autó, 4 év alatt semmi baja nem volt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!