Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyiket válasszam? Swift/ Clio?

Melyiket válasszam? Swift/ Clio?

Figyelt kérdés

23 éves nő vagyok, autóváltás előtt. A max érték 1,6-7 M ft.

Ez mellett a két autó mellett vacillálok,mert fontos szempont az is, hogy ne kelljen messzire menni érte (soproni vagyok).

Ami a Swift mellett szól,az a sok extra, az olcsó alkatrész,az ára,(közel is van) ill. a 92 ló (most 90lóerős autóm van- Puma- persze tisztában vagyok vele ,h egy régi és egy új 90 lovas autó között sok különbség van.

Ami a Renaultot illeti, a fogyasztása(=dízel) , az évjárata ill. a későbbiekben való talán könnyebb értékesítése a szimpatikus (kb 2-3 évig szeretném megtartani).

Ti melyiket javasolnátok?

2011. jún. 16. 23:12
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Azért össze ne vesszetek:) Mindkét gyár produkált már szuper és kevésbé szuper autókat. Én erre a kettőre lennék konkrétan kíváncsi...:)
2011. jún. 16. 23:34
 12/29 anonim ***** válasza:
Négy éve van nálam második tulaj vagyok, eddig lekopogom semmi gondja nem volt, de megy mint a golyó. A fogyasztás meg kinek milyen nehéz a lába. negatívum a kicsit fapados érzés (előzőleg is swiftem volt, így a fikázásra immunins vagyok ) A tanácsom a szervíz és próbáld ki mindkettőt amelyik bejön azt vedd meg :) igen gs van de nem vagyok ellenére a "szegényebb" felszereltségnek sem. kevesebb hibalehetőség ugye. de a tanácsomat leírtam sz@r autó nincs csak elhanyagolt :)
2011. jún. 16. 23:53
 13/29 anonim ***** válasza:
Nem elfogultságból, de nekem ez a szürke swift jobban tetszik, meg én inkább benzin párti vagyok, néha jól jöhet az ereje :). Motorikusan a Renaultokkal nincs tapasztalatom, de a Suzukinak szerintem egész megbízható benzinmotorjai vannak.
2011. jún. 16. 23:54
 14/29 A kérdező kommentje:

Nehéz a döntés :S Ki kell próbálnom mindkettőt,majd akkor talán könnyebb lesz...

Mindig is ódzkodtam a "népautók"tól ugyanakkor a sok extra visszabillenti a mérleg nyelvét.

Most olvasgattam még népítéleten, a Cliokat (főleg ezt a 86 Le-set ) nagyon istenítik. Sztem sok különbség nem lehet a 92 lovas benzines és a 86 lovas dízel közt, bár ehhez annyira nem értek..

Hát nem egyszerű...mondjuk először is igy voltam ,akkor is két autó közt gondolkoztam,aztán találtam a Pumát ,amibe totál beleszerelmesedtem... Lehet most is ez lesz:)

2011. jún. 17. 00:00
 15/29 anonim ***** válasza:
Azt is vedd figyelembe, hogy mire szeretnéd használni. Szerintem ha rövidebb/városi használatra szeretnéd akkor benzin, ha esetleg gyakran kell hosszabb utakra menned akkor diesel. Én a Suzukit választanám. A motorjaik elég pörgősek, és sokáig bírják, ráadásul az alkatrészek árai is barátságosabbak.
2011. jún. 17. 00:23
 16/29 anonim ***** válasza:

Szia.

Van egy két tapasztalatom ezekkel a gépekkel. A cégnél ahol melózom cliók vannak(diesel) vezettem is őket mennek mint a mérgezett egér.Csak a kötelező szervízt kapják semmi extrát, kutya bajuk.

Én ugyan nem a suzuki gyárban jártam, hanem ahol a karoszéria elemeit préselték(Apostag) hát mit mondjak a májkrémes doboz vastagabb lemezből van az tuti.

Kb 2 hete törték össze 1 kollega suziját, hátulról bele zizzent 1 dobozos. Mentő, tűzoltó stb stb a kocsi a B oszlopig rommá tört kb a slusszkulcs ami még használható belőle.Tehát ennyit a "valószínű" jobb lett a töréstesztje!B@szhatod a nagyon jó kis pörgős motorját, mindenki ezzel jön, meg hogy olcsó hozzá az alkatrész! Kell is bele rendessen. Ez az én véleményem nem fikázás, az veszed ami neked szimpatikusab.

2011. jún. 17. 01:33
 17/29 anonim ***** válasza:

Mindenképpen a clio-t vedd meg,jobban jársz anyagilag is!1,5 dci fogyasztása 5 liter/100 km!!!Ráadásul szebb is a clio,masszívabb,elegánsabb, stílusosabb és megbízhatóbb is!!!

Suzukiról inkább ne is beszéljünk...

Ja,és nézd meg hány cégnek van flottában clioja,és hánynak swiftje,ez azt hiszem magáért beszél:D

2011. jún. 17. 06:21
 18/29 anonim válasza:

Miért nem Splash-t veszel?

[link]

Kevesebbet fogyaszt a clionál, szebb szerintem mindkettőnél. Fiatalos, és sokkal modernebb. Például sokkal intelligensebb mint a Swift, főleg, hogy a Swift alvázára építették.

Már 3 éve használom a picikét, egyetlen hátránya, hogy kicsi a csomagtere, viszont sokkal nagyobb belülről, mint amilyennek látszik.

2011. jún. 17. 08:01
 19/29 lambo96 ***** válasza:

A SWIFT töréstesztje már 5 csillagos, ha minden igaz.

A SWIFT-re szavazok :)

2011. jún. 17. 08:32
 20/29 anonim ***** válasza:

Splash-t is felejtsd el.....mért kell szutykos autókat ajálgatni neki? Rokonnak van, 1 év után vitte szervízbe...

Még ez is nagyon megbízható autó, 4 év alatt semmi baja nem volt:

[link]

2011. jún. 17. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!