Ha annyira rosszak a francia autók mint ahogy mondják akkor miért van belőlük olyan sok az utakon?
Itt is és a totalcar népítéletben is olvastam hogy elektronikus hibák a jellemzők, de van ezeken kívül más apróbb, de annál bosszantóbb gond is. A Renault Megane I-ről sok rosszat hallottam,pl hogy az index nem működött rendesen, mégis sok mindenki jár olyan kocsival.
A Scenicről se túl sok jót olvastam, volt aki azt írta hogy mindig attól félt hogy mikor gyullad ki a szervízlámpa, mégis sok Scenic tulaj van.
azért mert vitathatatlanul szépek (már amelyik), kényelmesek, illetve szerintem mi igencsak árérzékenyek vagyunk, tehát ez is legalább olyan fontos szempont.
Amúgy szarok, sosem kéne, inkább adtam/adnék x+500ezret egy VW-ért, Ford-ért.
Mint láthattad, kaptál hideget-meleget a francia autókról. Íme az igazság:
Nem a francia autók rosszak, a francia autók tulajdonosai rosszak. Az a helyzet, hogy ezeket az autókat úgy tervezték meg, hogy X km után viszed a szervízbe, kötelező átvizsgálásra, karbantartásra. A magyar ember ezt hajlamos elfelejteni, hiszen "nincs ennek semmi baja, ráér elvinni". A francia autók többségének ez nem tetszik, hiszen nem erre tervezték őket. Jó tulajdonosnál, nem rosszabb egy francia autó, mint egy német csoda.
„Ha annyira rosszak a francia autók mint ahogy mondják akkor miért van belőlük olyan sok az utakon?”
Először a régi hagyománynak számító francia-magyar barátságra gondoltam, aztán rájöttem hogy az nem is létezik! :D
Viccet félretéve, egyfelől az átlagember keveset tud a márkák megbízhatóságáról, másfelől az újabb francia autók egyáltalán nem számítanak megbízhatatlannak, meg merném kockáztatni hogy jobbak az átlagnál.
A régiekkel azért akadt probléma, szóval azért van alapja a dolognak. Hozzáteszem az akkori Mercedesek sem a megbízhatóságukról voltak híresek, és a Toyotánál is volt botrány az utóbbi időben (most hogy ezt ki hogy értékeli az nyilván más kérdés), csak hogy példákat mondjak.
Egyébként nálam ez olyan kérdés, hogy nyilván egy bizonyos szintű üzembiztonságot elvárok, de nem a statisztikák alapján választok autót, mert nálam ez nem elsődleges szempont, még csak nem is másodlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!