Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Baja lenne e a kocsimnak a...

Baja lenne e a kocsimnak a kevert benzint öntök bele?

Figyelt kérdés
Lenne egy kérdésem, tavalyról maradt nekem flakonokba bekeverve benzin 30-40-50-es keverékek (permetető,fűkasza,füszész), de valamelyik flakonba tiszta is van, sajnos azóta már nem emlékszek rá h melyik milyen keverék ösz-visz 5-7L van és nem szeretném kiönteni se ilyen árak melett. Ha a kocsimba beleönteném nem lenne baja tőle? (98-as clio II)
2011. ápr. 17. 19:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja,de azért még tegyél hozzá egy 10-est.
2011. ápr. 17. 19:16
 2/12 anonim ***** válasza:
Nemlesz baja, maximum kicsit füstölni fog, de szerintem is úgy öntsd bele, hogy van pár liter tiszta benzin is a tankban, hogy tudjon még tovább oldódni.
2011. ápr. 17. 19:40
 3/12 anonim ***** válasza:
24%

Bele ne öntsd! A 2t benzin nem való a 4 ütemű motorhoz, más feldatra van kitalálva, ott a benzinben oldott olaj keni az alkatrészeket, de a 4t-nél külön olaj gondoskodik a kenésről. Nem beszélve arról, hogy úgy fog füstölni mint az állat, majd jó lesz az kapába, meg fűrészbe. Ilyen vad dolgokat nem szabad még kitalálni sem.

De úgy látom nagyon sok 14-15 éves autó szerelő technikus van itt a fórumon. Egy hülye elkezdi és a másik már mondja is, hogy igen-igen. Komolyan óvoda.

2011. ápr. 17. 22:26
 4/12 anonim ***** válasza:
69%
Kedves utolsó köszönöm a minősítést. Az, hogy van a benzinben olaj ami ráadásul el is ég az égés folyamán semmilyen káros hatással nem lehet egy 4t motorra. Főleg ha tovább van higítva a keverék. Volt már, hogy töltöttem az autóba 3liter 40es keveréket úgy, hogy kb tankoltam előtte 5liter benzint és mégcsak nem is füstölt tőle. Ha még nem próbáltad akkor ne okoskodj és főleg ne ossz le másokat alaptalanul.
2011. ápr. 17. 22:56
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Kedves előttem szóló!

Nincs mit, szólj, ha szeretnéd, hogy valaki minősítsen legközelebb is.

Nem azt mondom, keverhetsz a benzinhez minden féle lónyálat, csak nem való a motornak. A 2t benzin nem a 4t-hez van kitalálva, hogy összetaknyálja a dugót a szelepeket, beégjen a szelepülékbe, meg mindent ami az útjába kerül összenyálazzon, többek közt az injektornak sem igazán hasznos a keverékbenzin. De a te kocsid, úgy gyilkolod ahogy akarod, felőlem higítót is önthetsz bele. Jóhogy nem próbálom, én nem próbáltam ki milyen ha vasaltorrú munkavédelmi cipővel belerúgok az ajtó lemezébe, mert tudom, hogy hülyeség és nem csinálom.

De öntsd bele akkor én nem vagyok "semmi jó" elrontója. De lehetőleg jó kis hulladék ásványi Arol 2t olajjal keverd, az kimondottan jót tesz egy modern 4t motornak.

Nem hiszem el...

Mit? Azt, hogy ennyi agyhalott van az országban, tényleg megéri északabbról meg nyugatról autót hozni, már csak az ilyen felhasználók miatt is.

2011. ápr. 18. 11:29
 6/12 anonim ***** válasza:
46%
Egyébként nem ég el tökéletesen. Kérdezd már meg apádat, hogy hogyan nézett ki a Trabijának, Wareszának, vagy akár a Simsonjának a kipuff vége! Tiszta olajos takony volt. Na most ugyanezt képzeld el, csak kicsiben. Szerinted?
2011. ápr. 18. 11:56
 7/12 anonim ***** válasza:
69%
Nem arol, meg hasonló sz@r olajokat használok a 2t motoromban, hanem full szintetikus versenyolajat. Szóval apám trabantja nemjó összehasonlítási alap. Semmi koromlerakódás nem található sem a dugattyún sem a kipufogóban(mármint a motorról van szó).
2011. ápr. 18. 14:22
 8/12 anonim ***** válasza:
Jó, Te akkor gondos gazdája vagy a motorodnak, ez dícséretes, és nem is olcsó mulatság, de honnan tudod, hogy ő nem ásványi, vagy félszintetikus takonnyal keveri a benzint? Mindegy nem mondom, hogy meg fog állni alatta, nem is mondtam soha, csak azt, hogy nem tesz jót neki.
2011. ápr. 18. 21:25
 9/12 fankadeli válasza:

Szerintem meg nyugodtan öntsd bele :D

Annyi "baja" lehet hogy egy kis kokszt fogsz találni a kipuba ha szétszeded.

de ez ennyi keveréktől jelentéktelen mennyiségű lesz.

Tökmind1 milyen olajat használsz elég a szar is.. nem az a gond hogy nem ég el hanem hogy hogyan ég el.

van olyan olaj ami elég de alig marad fenn kenőanyag meg van ami pont az ellenkezője.

2014. márc. 22. 09:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja ha van még benzin a kocsiba, lehet beköpi a gyertyát de ha sok benzinnen elhígul akkor azt se fogja
2016. aug. 18. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!