Szoktàl lefulladni a kocsiddal? Olvass tovàbb lent!
"Miért kell olyat írni ami nem igaz?? Szinte minden benzines is elindul alapjáraton kicsit több kuplugcsúsztatással. Nekem egy 1,6 75 lóerős van és simán elindul."
Komolyan nemértem. Felengedett kuplungról beszéltem illetve csúsztatott kuplungról. Igen csúsztatással persze hogy elindul, de ha felengeded lefullad hacsak nem 1000körüli az alapjáratod. De ha már ittvagyunk megkérdezem, tehát neked 1.6 75lóerős (seat, vagy skoda?) benzines kocsid van. Egyenes úton 500-as alapjárat mellett teljesen felengedett kuplunggal gáz nélkül elkezd gurulni az autód?
ma 22:53
Opelom van és gyári alapjárat.
Nekem is 1.6osom van, Peugeot 306, es olyan ezer koruli alapjarata van. Vizszintes uton csusztatva elindul, es ha egyszer megindult akkor igen, nyugodtan felengedhetem teljesen a kuplungot, onnantol megy szepen alapjaraton. Egyesben es kettesben is siman el tudok alapjaraton menni. Nem is tudtam hogy van ahol ez nem igy van, mert az oktatoautom is ilyen volt (Suzuki wagonR+), pedig az is benzines.
Nagyon enyhe fekezest is kibir alapjaraton lefulladas nelkul, de olyankor mar remegni kezd, akkor be kell nyomni a kuplungot.
Persze ha gaz nelkul csusztatas nelkul felkapom a kuplungot, vagy emelkedon a kritikus pillanatban elengedem veletlenul a gazt akkor le lehet fullasztani, de siman attol hogy megy, nem.
1,6 75LE Cordobam van. Szépen felengedem csusztatva a kuplungot és elindul a kocsi. Így szoktam kiállni a kertből sosem nyomok neki gázt mert minek.
Kérdésre is válaszolva: Amikor más cipő van rajtam pl szezonváltásnál akkor előfordul. Van ilyen. Meg ha véletlenűé 3asba tolom 1es helyett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!