Szoktàl lefulladni a kocsiddal? Olvass tovàbb
lent!
Figyelt kérdés
Lassan màsfél éve van jogsim,de viszonylag keveset vezetek és azt se nagyvàrosban.A gond az,h még mindig elofordul-szerintem gyakran-h lefulladok,foleg,ha kicsit emelkedos az ut,vagy ha àll màr mogottem màsik auto.Ez miatt egyre jobban elmegy a kedvem a vezetéstol :( amikor vezetni jàrtam,még az autosiskolàval,ott egy diesel corrola-n tanultam,szinte sose volt semmi ilyen gond és kb 3szor fordult elo osszesen lefulladàs.nagyon jol ment minden,elsore àtmentem mindenbol-még dicsért is az oktatom,h én vagyok az egyik legjobb tanitvànya(làny létemre) akkor màr alig vàrtam,h kezembe legyen a jogsi és legyen autom.Erre most meg olyan mintha nem is én lennék,jogsim is van,kocsim is (bàr ez sajna egy benzines citroen) de egyszeruen nem szeretem vezetni ezt a kocsit.Tanàcsok?
Nagyobb gáz vagy finomabb kuplung-felengedés, esetleg mindkettő.
Ezeket egyszerűbb és olcsóbb megpróbálni mint autót cserélni. :)
2011. ápr. 7. 21:49
2/15 anonim válasza:
Ez azért lehet, mert benzines és a benzineseket könnyebb lefullasztani dízelesek között van olyan ami oylan alapjárattal rendelkezik, hogy felengedett kuplungal elindul, úgyértem gáz nélkül, benzinesekben pedig nincs ilyen. Ne menjen el a kedved ettől, csak gyakorolj többet, akár egyedül parkolóba, vagy emelkedőn, érezni fogod hogy hol is fog pontosan a kuplung, és megszokod.
Sok sikert.
2011. ápr. 7. 21:52
3/15 anonim válasza:
Még annyit, hogy próbálj meg csúsztatott kuplungal 1-esben araszolni előre fele, ez egy jó feladat arra hogy betudd határolni, hol is fog a kuplung. Ilyet talán rutinon is csináltatok.
2011. ápr. 7. 21:54
4/15 anonim válasza:
Nekem 3 éve van jogsim, de szinte minden nap előfordul az első elindulásnál. Csak akkor, soha többet. Fura :D
2011. ápr. 7. 21:57
5/15 anonim válasza:
öt éve van jogsim,és ugyanaz az a autóm,mégis minden új cipőmben(pl. szezonváltáskor) lefulladok párszor a lámpánál.tök ciki.
és emelkedőn elindulásnál még most is gyakran parázok,hogy visszagurulok,de nem. emiatt ne menjen el a kedved. tegyél ki egy T betűt,és akkor elmúlik a teljesítménykényszer. én kiírtam,hogy szőke nő vezet,hát erre számítsanak a mögöttem haladók:-)
2011. ápr. 7. 22:02
6/15 anonim válasza:
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:52
Miért kell olyat írni ami nem igaz?? Szinte minden benzines is elindul alapjáraton kicsit több kuplugcsúsztatással. Nekem egy 1,6 75 lóerős van és simán elindul.
2011. ápr. 7. 22:25
7/15 anonim válasza:
22:25-el egyetértek. Tré, hogy nem tud valaki elindulni egy autóval gáz nélkül. Még a trabant-al is simán el lehet indulni gáz nélkül...
2011. ápr. 7. 22:34
8/15 anonim válasza:
Ja fél órás kuplungcsúsztatással. Csakhogy az forgalomban nem vállalható...
2011. ápr. 7. 22:36
9/15 anonim válasza:
A válasz megírásának időpontja: ma 22:25
Tejesen felengedett kuplungal gáz nélkül egy benzines sem megy el ha normális alapjáratra van belőve, és nincs rajta autómata szivató...
Megnézném azt, hogy gáz nélkül teljesen felengedett kuplungal hogy mész...
Ugyanis egy dízel autó nyomatékgörbéjét megnézed, láthatod, hogy abból adódik az, hogy alacsony alapjáraton is teljesen felengedett kuplungal el lehet indulni, ezzel ellentétben benzinessel ha felengeded teljesen a kuplungot akkor lefullad.. csúsztatott kuplungal lehet menni vele, persze itt pár méterről beszélek, és ez arra jó hogy megérezze hogy hol fog a kuplung.
2011. ápr. 7. 22:45
10/15 anonim válasza:
Félreértelmezted a mondatomat valószínűleg. A hansúly azon van, hogy teljesen felengedjük a kuplungot vagy csúsztatjuk. De ez mint mondtam alapjárattól függ, 500alapjáraton lefullad, 1000res alapjáraton nem. tehát egy 1000res alapjáratos benzines motornál is fel lehet engedni a kuplungot, csak ez nem elterjedt, mert gyárilag általában nem állítanak be 1000res alapjáratot
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!