Miért nem szabad benyomott kuplunggal kanyarodni?
Nos ma este kipróbáltam egy nagyon enyhe kanyarban, kis forgalomnál, kis sebességnél. Nagyon szolídan csináltam, de azért így is valóban érezhető volt, hogy instabilabb volt az autó, mintha magasabban lett volna fél méterrel a kocsinak a súlypontja. Az is fura volt, hogy nincs motorfék, ténleg mintha "kontrollálatlanul" gurult volna az autó.
Rendesen kanyarodva a fék is sokkal hatásosabb, mert az autó lassulásával a motorfék is egyre erősebb, és benyomott kuplungnál ügye motorfék abszolút nincsen, csak a lábfék.
Amúgy nagyobb sebessségnél sose nyomom a kuplungot, néha viszont előfordul, hogy pl a kereszteződéshez érve túl nagy seb.el érkezem, és amikor kanyarodok, benyomom a kuplungot, hogy ne kelljen a váltással vesződni, mert addigra már annyira leesne a fordulat, hogy a motor köhécselne. Mivel ez jellemzően csak 20km/h alatti seb.nél fordul velem elő, nem igazán éreztem még jelentősebb különbséget.
Köszi mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!