Mert gázzal vagy motorfékkel irányítod az autót. Sokkal stabilabban fordul be egy autó, ha a vonóerő a kanyarból kifelé tolja/húzza, mintha csak a lendülettől haladna.
2011. márc. 3. 23:29
2/11 anonim válasza:
azt nem tudom,de én mindig úgy csinálom,majd a kanyar végénél váltok:)
2011. márc. 3. 23:56
3/11 anonim válasza:
lehet eddig nem tudtad, hogy a kuplung benyomásával szétválasztod a motort a kerekektől, és ennek a kövtkezménye az, amit az első hozzászóló leírt
2011. márc. 4. 00:21
4/11 anonim válasza:
Egyszerü a válasz: menj bele egy kanyarba 60-80Kmh sebességgel mind a két módszerrel, egyszer kuplunggal, egyszer anélkül, és máris megtudod a választ ;)
...ja, de ha lehet, ne túl forgalmas helyen próbáld mindezt:)
2011. márc. 4. 00:33
5/11 A kérdező kommentje:
jó ötlet ez a próba, ki fogom próbálni.
Köszi
2011. márc. 4. 01:05
6/11 anonim válasza:
szerintem meg inkább ne próbáld ki
2011. márc. 4. 01:11
7/11 anonim válasza:
(hátsó ill. első, de akár mind a 4) kerekekre más erők hatnak a kanyarban és kuplungot kinyomva pl. balesetveszélyes...
2011. márc. 4. 02:59
8/11 anonim válasza:
Havas úton lassú sebességnél is ki lehet próbálni. Én pont így jártam egyik nap, kinyomtam a kuplungot kanyarodásnál és elkezdett megcsúszni, de amint a motorfék bekapcsolt mert fölengedtem a kuplungot, az autó stabilabb lett. Ja és motorfékkel még némi üzemanyagot is spórolhatsz. (sem sokat, de az is valami :D)
2011. márc. 4. 06:37
9/11 anonim válasza:
Ne próbáld ki!
Ahogy előttem is írták, felengedett kuplunggal motorfék van és stabilabban kanyarodhatsz.
Ha benyomott kuplunggal próbálod mindezt, nincs motorfék és elszállhatsz a kanyar közepén.
2011. márc. 4. 07:23
10/11 anonim válasza:
" Miért nem szabad benyomott kuplunggal kanyarodni?
Ügye azt mondják hogy nem szabad benyomott kulunggal kanyarodni. De miért is nem?"
Szabad kanyarodni benyomott kuplunggal is ,egyáltalán nem tilos,nem is szabálytalan és nem is ártasz vele az autónak,sőt ,mások is szoktak így kanyarodni.Ha te így kanyarodsz ,akkor így kanyarodsz.A saját autódat így is használhatod. Más dolog ,ha most még az oktató autóját nyúzod,na ebbe valóban beleszólhat az autó gazdája,hogy ne így, vagy ne úgy csinálj valamiket mert ez őneki nem tetszik .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!