Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell utasként motorral...

Hogyan kell utasként motorral kanyarodni?

Figyelt kérdés
Hogyan kell dőlni,meg ilyenek?Valami fő szabály?
2011. aug. 5. 17:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan arra dölsz mint a vezető. Sem jobban sem kevesebbet mert akkor zakó lesz. Nem fog tudni annyit korrigálni a te súlypont áthelyezéseden, hogy az úton maradjatok. Ha félsz akkor szólj neki, hogy azért normálisan szoktasson hozzá a motoroáshoz. Ha baromkodik, akkor leszállsz és jól pofán vágod. Persze úgy, hogy a sisakja ne legyen rajta.

Szóval csak annyit és arra amennyit a vezető dől. Se többet, se kevesebbet!

2011. aug. 5. 17:57
 2/12 A kérdező kommentje:
De a bukósisakon keresztül nem látom ,hogy merre dől,meg mindig csak nagyon kicsiket mozdul,ami nem tűnik fel.Eddig úgy oldottam meg ,hogy arra az időre míg kanyarodunk megfogom a derekát és úgy érzem,viszont azzal meg az a bajom,hogy azt is érzem ezzel együtt,hogy lógunk a motorról.Na ekkor kezdek félni.A körforgalom kész HALÁL:(
2011. aug. 5. 18:03
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha stabilan ülsz a motoron, (és odafigyelsz), akkor te is érzed, amikor a motor dől. Másrészt ha nem a vezető derekád fogod, hanem az egyik kezedet a vállára teszed (ne markold meg, azzal akadályozod a szabad mozgásban!!!), akkor a vállán is érzed, amikor oldalra dől. Figyeld meg, hogy a comboddal te is érzed, amikor a motor dől alattad, tehát azt is érzed, mekkora a dőlés szöge.
2011. aug. 5. 18:24
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen érzem ha dől a motor ,de én nem tudom eldönteni ,melyik a helyes irány a dőlésben.pl.ha a motor jobbra dől,akkor én balra?vagy fordítva?
2011. aug. 5. 18:28
 5/12 A kérdező kommentje:
Hülye vagyok ,elgondolkodtam és rájöttem :D Utólak elég szőke nős volt :D köszi
2011. aug. 5. 19:00
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezért találták ki azt,hogy az utas mindig hozzásimul a motoros hátához és a derekát átkarolja.Így az utas kényelmesen ülhet,nincs dolga.A motoros így nem csak a motor,hanem az utas súlypontját is változtatja.Mellesleg nagyobb biztonságérzetet ad az utasnak.De mivel,b*zis ezért nem szoktak így utazni a heteró férfiak...

Egyébként ez még benne volt faterom 1975-ös motoros KRESZ könyvében. :)

2011. aug. 5. 19:55
 7/12 A kérdező kommentje:
Na igen ám,hozzásimulok,az megy nagyon ,de ezzel meg az a probléma,hogy az összes ici pici moci torpanásnál(fékezés,váltás),a bukómmal fejelgetem az övét.Tehát kénytelen vagyok hátrébbülni tőle,de akkor meg nem kényelmes átölelni :D
2011. aug. 5. 20:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

te mint utas, SOHA NE DŐLJ BE!! A Sofőr dönti a morort, neked nem kell, mert ha máshogy döntenád főleg ha nincs tapasztalatod merre kéne, akkor nagy zakó lehet

ne döntsed, csek ülj rajta, és dőlsz a motorral együtt

2011. aug. 7. 10:48
 9/12 A kérdező kommentje:
a motorral együtt dőlők ? :Ode akkor engem meg a motrot hogy tartja meg a vezető ? ezt nem értem :'(
2011. aug. 7. 11:00
 10/12 anonim ***** válasza:

Az előzőnél a pont. A vezető feneke se lóg le a motorról kanyarodás közben, neked sem kell sehova dőlni a motorról. Ha simán ülsz az ülésen, és a motor (tehát az ülés is) dőll, te is dőllsz vele (tehát, neked semmilyen mozdulatot nem kell végezned, csak ugyanúgy simán ülsz az ülésen).

Amit szoktak mondani, hogy dőlj a vezetővel együtt (egyébként a motortól függetlenül ő se nagyon dőll sehova), azt értsd úgy, hogy ha a motor 50 fokos szögbe be van döntve, te ne próbálkozz visszanyerni a motor dőlésétől függetlenül a földtől mért 90 fokos szöget. Fordítva is hasonló. ha a motor pl 55 fokos szögben van, akkor ne éld bele magad annyira a dőllögélésbe, hogy te 40 fokos szögbe legyél a földhöz viszonyíttva.

2011. aug. 7. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!