Dízel vagy Benzin motorral vegyek?
Naponta mennyit mész? Hányszor lesz beindítva? Többen mentek vele?
Igen igaz, a dízel halála ha nem tud bemelegedni...
reggel kb 2 km
este meg kb 10
meg persze amit irtam "havonta kb 200-250 km
Reggeli 2km-re dízelt venni "gyilkolás". Az esti 10km még úgy ahogy ok, bár az sem a "dízel mennyország".
A nagyobb akksi pedig azért szempont, mert a nagyobb akkuval jobban beindul. Nagyobb indítóáram -> könnyebb indítás.
A Te esetedben én nem vennék dízelt, mert sosem fog rendesen járni, üzemi körülmények között. Valszeg amúgy nem lesz baja, de a frász se tudja, én nem vennék. Illetve magamnak is ugyanilyen okok miatt benzinest vettem.
Amúgy azt vedd figyelembe hogy ugyanolyan állapotú dízel jellemzően 100-200-al drágább. Ha a benzines 300-400, a dízel 500-600e ft. Kérdés hogy a plusz 200e ft-os vételár mennyi idő alatt térül meg. 1.6 motor annyira nem kicsi, mert a dízel nyomatékosabb. Nekem golfom van 1.3, hát az valóban nem egy erőgép, lendületből kell autózni. De az 1.6 dízel ok lesz.
A dízel olyan 5-6 litert fog enni, a benzines meg kb 7-8-at. A dízel hidegen simán bekajálja a 6 litert kérdés nélkül. Tehát kb. 1 literrel jársz jobban a hideg járatásnál. Illetve azon a havi 1*i pályázásnál...
Ülj le, számolgass, nézz meg minél több autót! Ha van olyan dízel ami nagyon nagyon jó állapotban van, akkor talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!