Mi a véleményetek a volvo ról?

„benzinesre gondoltam, de egyet sem találtam :/ miért van ez?”
Hát ezt nem tudom, konkrétan mit néztél?
Az tény hogy az újabb Volvók nagyobb részét dízelmotorral veszik, de csodálkoznék rajta ha nem lehetne találni használt benzinest.

akinek volvoja van : mennyibe van kb havonta a fenntartása? pakolhatóság szempontjából is kombit vennék, meg az izlésem is azfelé visz :) tetszik és kész. teljesen új modellt nem akarok ,mert nem igazán tetszenek.
amúgy használt autós oldalakon 30ból egy benzines..miért van ez? ti melyiket vennétek?
köszi mindenkinek a válaszokat :)

Nehéz számszerűsíteni hogy havonta mennyiből jön ki. Az éves teljesítményadó 28 000 Ft volt (az idén szerencsére már nincs luxusadó), a biztosítás 24 000 Ft.
Az alkatrészárak, javítási költség szempontjából valószínűleg nem tartozik az olcsóbbak közé, szerintem használattól függően évente 100 000-rel érdemes számolni+szervizdíj. Nem azért mert gyakran menne tönkre, egyszerűen csak arról van szó hogy minden alkatrésze jóval masszívabb mint egy kisebb autónak, kezdve a nagyobb gumimérettől, a jóval nagyobb féktárcsákig, nagyobb folyadékmennyiségekig. Nekem egy 2,4 literes turbós benzinesem van, normális vezetés mellett olyan 11 literre jön ki a vegyes fogyasztás, 9 liter körül az országúti, a városi meg nem tudom mennyi lehet, így télen valószínűleg 15 liter is megvan.
Cserébe maga az autó örök élet, kényelmes, jó benne utazni, és lényegileg mindenre elég a csomagtartó.

„amúgy használt autós oldalakon 30ból egy benzines..miért van ez? ti melyiket vennétek?
köszi mindenkinek a válaszokat :)”
Még mindig nem tudom pontosan hogy mit keresel, milyen típus, évjárat mettől meddig?
2007-2008 as körüli, v 50et szeretnék.
gondoltam,hogy egy drágább autóhoz minden drágább valamivel..de szerintem így is megéri..nem nagyon tudok még egy autót mondani,ami ennyire tetszene.

„2007-2008 as körüli, v 50et szeretnék.”
Nos, akkor ez egy kicsit más helyzet, én valami nagyobbra számítottam.
A helyzet az, hogy az S40/V50 sok szempontból a Ford Focusra épül, méretben, fenntartási költségekben is ehhez hasonló. Inkább a kompakt/alsó-közép kategóriához áll közelebb méretben, egy Škoda Octaviánál azért kicsit nagyobb.
Én azért találtam néhány benzinest is:
1,6-osat én sem ajánlanám, az 1,8-as már jobb, az optimális pedig szerintem a kétliteres lenne ebbe az autóba (na ez az amiből egy szál sincs a HA-n).
Az öthengereseket én nagynak találom ekkora autóhoz, pedig ezek lennének a legjobbak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!