Mi a véleményetek erről a kocsiról?
Meg szeretném venni!
Igazából olyanok válaszára vagyok kiváncsi akiknek ilyen van vagy használtak már ilyet!
Megbízhatóság?
Fogyasztás?
Menettulajdonságok!
a maszek véleményem a következő:
- vannak a bigott "csak a VW autó minden más egy kalap..." ők azt fogják mondani hogy vedd meg
- vannak a bigott VW utálók, ők azt fogják mondani hogy ne vedd meg
- és vagyok én, aki tudom a tutit :)
Szóval én egy golfot vettem, annyit tudok mondani, hogy jelenleg Mo-n a VW irreálisan túl van árazva. Ilyen idős VW-t nem vennék, jönnek ki rajta a bajok, hiába hogy német meg hogy VW, az idő az idő, azzal nem tudsz mit csinálni.
Ha meg is veszed vétel előtt emeltesd meg szervízben, nézz alá. Pont egy ilyen malac dízelt néztünk, kívülről pöpec. Megemelték, csak úgy lestünk. Alul szét volt rohadva mint állat, úgyhogy nem vettük meg.
További magán véleményem: nem akartam elhinni, de ilyen idős autót csak ismerőstől érdemes venni, mert különben mégegyszer az autó árát rá kell költeni. Azt hittem velem nem így lesz. Hát így lett, pedig igyekeztünk körültekintően választani...
Ha nincs több pénzed, akkor inkább egy olyan astra aminél esetleg a karosszéria minimálisan rohad, mert azt le tudod festegetni magadnak (nem lesz szép) de műszakilag több esélyed van arra, hogy jobban egyben legyen. Ár érték arányban az opel astra verhetetlen. A futóműve lényegesen jobb mint a malacnak, sokkal kellemesebb abban utazni.
Japánt ilyen idős korban már rizikós mert hiába japán, azon is fog az idő, és a japánhoz nagyon drága az alkatrész...
Szóval ennyi pénzből mai tudásom szerint inkább egy astrat vennék. A malac benzines fogyasztása ráadásul nem is olyan jó, szerintem az astraval azonos kategóriában vannak. Viszont az astrahoz minden alkatrész olcsóbb, mint a malachoz.
Meg kell nézni, azon nem veszthetsz, aztán majd kiderül. Mindenesetre a km valóban gyanús. Ha elviszed szervízbe felmérésre és ráteszik a rázópadra, lehet a lengéscsillapító ki is ugrik a helyéről, akkor meg nincs miről beszélni...
Apámnak az ezutáni passat van, dízel. Ember még nem vigyázott úgy kocsira mint ő. Garázs, indítás előtt hálózatról melegítő, stb... És neki is a 1X éves autón bizony jönnek elő a gondok, pedig ténleg mindig rendszeresen karban volt tartva. A hallomások alapján egy elhanyagolt astra nem bosszúlja meg ennyire a nem törődömséget mint egy VW.
Lehet esetleg még szó ford-ról is, azok a motorok talán még kevesebbet is esznek mint a VW ( a VW a nagy dízeleket kivéve) sose volt híres a jó fogyasztásáról (kivéve még a lupo, bár mintha az is dízel lenne).
Malachoz egyre kevesebb a gyári alkatrész, ellenben egyre több az utángyártott szar kínai, kínai minőségben de vw és kínai közti árral. Az opelhez azért még vannak igazi opel alkatrészek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!