Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autósok! Drága a benzin?...

Autósok! Drága a benzin? Tényleg? Azta! Mégis tele van a főváros /is/ dugókkal hogy sokszor mozdulni se lehet az autóktól! Szerintem meg ha drága lenne nem menne mindenki autóval szarni.

Figyelt kérdés
Kivétel az a sok munkába járó meg aki máshogy nem tudná megoldani! De rengetegen vannak akik megtehetnék tömegközlekedéssel is ugyanezt csak ahhoz nehéz a seggük!
2010. dec. 18. 14:17
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Elárulom hogy a tömegközlekedés se olcsóbb mint autóval járni.

Minek járjanak azok busszal akiknek van autójuk ha max 1-2ezer forinttal fizetnek többet havi szinten a benzinre mint amennyit fizetnének buszra.

2010. dec. 18. 21:46
 32/40 anonim ***** válasza:
Rengetegen megtehetnék, hogy tömegközlekednek, csak amikor egy 20 perces autózás helyett 1,5 óráig kell buszozni, az már túlzás (anno így jártam főiskolára). Most meg nem azért megyek havi 5000km-t, mert olyan rohadt kényelmes vagyok, hanem mert (mint sok más embernek) nekem az autó munkaeszköz. Mi lenne, ha a napi 6-7 tárgyalás helyett csak 2-re jutnék el? Ez lenne a realitás tömegközlekedve. Szóval hiába drága a benzin, le kell nyelni. Fater dízellel járt, amennyit a szervízben elköltött, talán még drágábban is jött ki vele...
2010. dec. 19. 00:09
 33/40 anonim ***** válasza:

21:46-os.

Te olyan primitív vagy. Sokan csak a benzinnel számolnak közben pedig ott a biztosítás súlyadó, sok esetben casco, időszakos szervíz, téligumi nyárigumi csere plussz ha elkopnak új gumi. Benzinszűrő csere gyertyacsere,vezérműszíj csere,fékcsere. Ezek amit minden normális autós max. 2 évente megcsináltat. Az olajcserét ki is hagytam. Erre jönnek még a kopóalkatrészek, egyéb dolgok amik meghibásodhatnak. Én nem vagyok autó ellenes autóval járok én is. De azrt maradjunk a realitások talaján.Ja meg új autónál ott a törlesztő részlet is. Mire kitörleszted kevesebbet fog érni az autódmint amit csak az utolsó 2 évben fizettél. Tapasztalat. 5 éve fizet anyósom egy új kocsit még van rá 3 év. Kb. másfél millió Ft. Most ér az autója kb. egy milliót. Erről ennyit

2010. dec. 19. 10:09
 34/40 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon igaza van! De azt senki ne mondja hogy autóval mindig gyorsabb és nem drágább mikor sokszor araszolgatni kell amíg a busz a buszsávban vagy a villamosvágányon elhúz melletted, a kötöttpályás járművekről meg nem is beszélve! Egy 5-6l átlagfogyasztású autó vajon mennyit fogyaszt 1-es 2-esben araszolva? Legalább 10et 100km-re vonatkoztatva!
2010. dec. 19. 10:40
 35/40 anonim ***** válasza:
Akkor járjál busszal. Főleg mi a fenét zavar a sok autós, ha a busz/villamos/metró úgyis elhúz és gyorsabb és olcsóbb. Ha meg beülsz és dugó van, akkor te is egy vagy a sok f.asz közül, aki kocsikázik, szóval minek is háborognál akkor?
2010. dec. 19. 12:43
 36/40 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ha elolvastad volna visszább is vagy felfogtad volna amit írtam rájössz hogy csak akkor megyek mikor muszáj, de akkor se lehet mert lehetetlen közlekedni és felhúztam magam rajta, így született a kérdés! Előbb tájékozódj mielőtt nekiállsz IGAZI MAGYAR-módjára mocskolódni!!!
2010. dec. 19. 12:47
 37/40 anonim ***** válasza:

Én főiskolás vagyok és busszal járok suliba és kb 1 óra az út mivel át kell szállnom. Kocsival fele ennyi sem lenne de mivel diák vagyok így olcsóbb a bérlet. Haverral számolgattuk, hogy ha minden nap kocsival járnék akkor sokkal többre jönne ki mint a bérlet.

Egyébként tényleg nagyon drága a benzin és tényleg csak a gazdagabbak engedhetik meg maguknak, hogy sokat kocsikázzanak.

2011. jan. 3. 21:14
 38/40 anonim ***** válasza:

Ma már alig van olyan család ahol nincs autó. Ha busszal kellene nagybevásárlásra menni akkor cipekedhetnénk a szatyrokkal, várhatnánk a buszra.

A rokonokhoz se tudnánk akármikor elmenni mert hétvégén ráérünk de akkor nem jók a járatok.

Ha mennék dolgozni akkor a szerszámokat nem tudnám elvinni a buszon mert sok és nehéz.

Igaz hogy még tanulok de tegyük fel hogy nem vagyok diák hanem bent a városban dolgozok napi 8 órában, egy hónapban kb 20 napot. A bérlet, mivel 10km-re van a város 9300tf a volánnál. Ha kocsival 20szor bemegyek a városba megy hazamegyek akkor körülbelül ugyan ott tartok mint ha buszoznék.

Igaz hogy kell fizetni az autóra kötelezőt, kell rá téligumi, néha javítani kell, de ahogy fent említettem nem mindent lehet megoldani busszal. Állatot például tudomásom szerint nem lehet felvinni a buszra. Sokszor látom hogy az anyukák szenvednek mire a tömött buszra feljutnak a babakocsival.

2011. jan. 3. 21:34
 39/40 anonim ***** válasza:
Lehet állatot vinni a buszra de neki is venni kell jegyet és szájkosár kötelező.
2011. jan. 3. 21:38
 40/40 anonim ***** válasza:

Drága, de mit tudunk csinálni?

Ha drágulnak az élelmiszerek, leszoksz az evésről? Ha drágul a gáz (vagy távfűtés, vagy tűzifa, vagy ami van nálad) akkor nem fogsz többet fűteni?

Egy héten kétszer használom az autót. Szerintem nem sok. Ezt is csak azért hogy bejussak a munkahelyemre hétfőn reggel és hazajussak péntek délután Budapestről Pécsre. Nem ez a hobbim, hogy ekkora távolságot tegyek meg, de közelebb nem kaptam munkát. Előtte évekig voltam munka nélkül. A tömegközlekedés nem olcsóbb lényegesen, a körülményekről ne is beszéljünk, ráadásul akkor már előző nap el kellene indulnom.

2013. aug. 17. 08:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!